Vijesti

Modrić: Zdravku sam toliko vjerovao da sam zapisnike potpisao bez čitanja

Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Jutarnji list uspio je doći do kompletnog iskaza Luke Modrića Luka Modrić koji se 30. kolovoza u Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) našao u ulozi svjedoka u istrazi protiv Zdravka Mamića.

– Novac sam podizao s računa u banci u Zagrebu, a Mamićev dio predavao njemu ili članovima njegove obitelji u gotovini. Zdravku sam bezgranično vjerovao, zapisnik sam po njegovu nalogu potpisao, a da ga nisam ni pročitao, rekao je, između ostaloga, Modrić.

– Nakon nekog vremena po ostvarenom transferu, kad sam već počeo igrati u Tottenhamu, ponovno sam se obratio Zdravku Mamiću te sam ga upitao hoće li mi isplatiti dio transfera. Zdravko Mamić mi je još jednom rekao da mora o svemu razmisliti i da će mi se javiti. Nakon toga Zdravko Mamić me kontaktirao te mi je rekao da ću ja formalno dobiti 50 posto od transfera, i to negdje oko 10,5 milijuna eura, ali da ću od tog iznosa dobiti samo manji dio, i to za zasluge koje sam ostvario igrajući za Dinamo i što sam ostao dulje u Dinamu. U to vrijeme, nakon što je ostvaren moj transfer u Tottenham i nakon što sam ja već igrao za Tottenham, koliko se sjećam, sačinjen je aneks ugovora o profesionalnom igranju između mene i NK Dinama temeljem kojega meni pripada 50 posto transfera. Zdravko Mamić tada mi je objasnio da je nužno da potpišem taj aneks kako bih mogao dobiti dio novca od ostvarenog transfera u Tottenham. Mislim da mi je Zdravko Mamić donio na potpis navedeni aneks, a koliko se sjećam, meni nije dao primjerak aneksa. U opisanom ugovoru bila je isključivo definirana raspodjela 50 posto mojeg transfera u Tottenham. Ne mogu se sjetiti postotka koliko je meni pripalo, međutim, mislim da sam dobio sveukupno negdje oko 1,9 milijuna eura. Postupao sam onako kako su mi rekli, odnosno rekli su mi da podignem gotovinu te njima predam… U pravilu par dana nakon što bi novac od NK Dinama bio meni uplaćen na račun, ja bih otišao u banku zajedno s nekim od članova obitelji Mamić, koliko se sjećam jednom ili u dva navrata sa Zoranom Mamićem te Marijem Mamićem, sinom Zdravka Mamića, a što se tiče Zdravka Mamića, ne sjećam se zbog proteka vremena je li on zajedno sa mnom išao u banku – rekao je Modrić.





Related Articles

Back to top button