GalerijeZADAR SportZadne-Izdvojeno

Na Brodarici najljepši zalazak sunca

Foto: Nebojša Gunjević

BRODARICA    102
VIDIKOVAC     77
(22:13, 19:6, 20:22, 22:22, 19:14)

ZADAR – Igralište OŠ Šimuna Kožičića Benje. Gledatelja 300. Suci: R. Hordov i M. Vulić.
BRODARICA:  Barić 6, Anđelić 17, Pantalon 19, Krešan 23, Klarić, Kolanović, Čavara, Zrnić 16, Fain 11,  Grašić 10. Trener: A. Rubeša. Pomoćni trener: D. Gunjević.

VIDIKOVAC: Jović, Škara 29, Segarić 12, Grabovac, K. Uzelac 8, Knežević, Z. Uzelac, Mišić 4, Ljubičić 13, Vrkić 4, Kamber 7. Trener: B. Uzelac. Pomoćni trener: I. Matak

Ovo je drama – rekao je jedan gledatelj kada je Brodarica kod rezultata 78:60 stizala +20 Vidikovca iz prvoga polufinalnog susreta, a do kraja napetost se dodatno umnožavala u za domaćine spektakularnom završetku produžetka.

Krenula je Brodarica s početnih 9:0, na poluvremenu već imajući dva poena viška  – 41:19.  A onda je u drugomu dijelu Josip Škara, mladić 94. godišta, odigravši vjerojatno svoju posljednju utakmicu pred odlazak u Ameriku, stvar uzeo u svoje ruke za početak zabivši 3 trice i smanjivši vodstvo domaćih na 47:33. Brodarica suvereno stišće podižući u četvrtoj četvrtini na visokih +29 za 76:47. No mladići s Vidikovca nisu se došli predati već  su pronašli snage i odličnom obranom serijom 16:4 uzvratili za po njih izuzetno povoljnih 80:63 u zadnjih 30 sekundi susreta.

Brodaricu u život produžetaka tricom vraća Josip Pantalon, a prigodu koju je dobila ZKPA Brodarica uspjela je u nastavku realizirati na najbolji mogući način. Utakmicu je obilježio velik broj promašenih slobodnih bacanja, posebno domaćega sastava, te je susret pun obrata i suprotnosti zaključio Josip Krešan zabivši bez promašaja u produžetku 8 od 10 zadnjih domaćih koševa iz slobodnih bacanja.
Momčad trenera Ante Rubeše za razliku od prethodnog susreta u svom sastavu nije imala loših igrača, a bolji od ostalih bili su izuzetno borbeni Marin Zrnić, raspoloženi Josip Pantalon, nesebični Mate Anđelić i mirni Josip Krešan. Kod gostiju Josip Škara s 29 koševa u 25 minuta pokazao je kako ćemo o tom mladiću možda čuti još lijepih priča. I ostali mladići Vidikovca u drugomu dijelu silno borbeni i željni finala, koje će se igrati u Privlaci u subotu u 21 sat a „ukrao“ im ga je Josip Pantalon.

– Tamo su nas iznenadili i ovdje smo morali promijeniti pristup. Skupili smo se u obrani i stisli i na kraju uspjeli pobijediti. Trener mi je rekao da tražim loptu i tako je došlo do tolikoga broja mojih slobodnih u produžetku. U finalu nadam se pobjedi – rekao je Josip Krešan, najefikasniji u redovima domaćih.

– Prvo smo poluvrijeme odigrali jako loše, valjda smo mislili kako je +20 velika razlika. U drugom dijelu stisli smo u obrani, proradio je Škara i imali smo veliku prigodu dobiti susret, što nažalost nismo uspjeli iskoristiti. Izuzetno lijepa utakmica, domaći su pobijedili zasluženo, čestitam im i želim uspjeh u finalu – rekao je gostujući trener Branko Uzelac.

[nggallery id=28]

Tekst i foto: Nebojša Gunjević





Related Articles

Back to top button