IzdvojenoZadar

NA POTEZU JE MINISTAR – Ovo su dokumenti koji dokazuju da ravnatelj Ivica Kero ne poštuje odluke prosvjetne inspekcije i da je profesoricama Škari i Vulin dao protuzakonite otkaze

SMJENA RAVNATELJA BI TREBALA USLIJEDITI USKORO

Nakon što smo jučer objavili razgovor s Katarinom Matasić, glasnogovornicom ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fucsha, redakcija portala ZADAR News došla je danas u posjed novih dokumenata koji dokazuju kako ravnatelj Srednje škole Biograd na moru Ivica Kero ne poštuje odluke prosvjetne inspekcije Ministarstva znanosti i obrazovanja.

>>> Više o temi doznajte u zasebnoj kategoriji “Afera Ivica Kero” <<<

Podsjećamo, Matasić je u razgovoru za ZADAR News jučer rekla kako je krajnja konzekvenca, ako ravnatelj ne bude ili dosad nije poštovao odluke inspekcije – razrješenje odnosno otkaz. A s ravnateljem bi trebali otići i članovi Školskog odbora koji će, kako doznajemo, kada se i službeno utvrdi da ravnatelj nije radio po zakonu – biti razriješeni.

Ministrova glasnogovornica: Ako im je dao nezakonite otkaze i ne poštuje odluke inspekcije, ravnatelj Kero može biti smijenjen

Ministrova glasnogovornica jasno je rekla da Kero može dobiti otkaz ako ne poštuje odluke inspekcije i ministarstva – ovaj dokument dokazuje da on to upravo radi 

Redakcija ZADAR Newsa tako je od danas u posjedu upravo jednog takvog dokumenta koji, kako bi laički rekli, crno na bijelo dokazuje kako ravnatelj Ivica Kero uopće ne poštuje odluke i rješenja inspekcije i kako po njima uopće ne postupa Štoviše, postupa suprotno odlukama i rješenjima prosvjetne inspekcije.

Podsjećamo, za one koji nisu upućeni u cijelu priču oko Srednje škole Biograd na moru, ravnatelj Ivica Kero dao je profesoricama Zrinki Škari i Anđeli Vulin nezakonite otkaze jer su ga prijavile zbog kršenja zakona, što su one u konačnici i dokazale. Tu je i humanitarna akcija u kojoj se prikupljao novac za dijete oboljelo od tumora na mozgu, ali taj novac ni tri godine nakon što je prikupljen nije dostavljen obitelji oboljelog dječaka. Iako niti jedna prosvjetna inspekcija do danas nije utvrdila nepravilnosti u radu profesorica Škare i Vulin, osvetnik Kero uručio im je, protuzakonito, otkaze ugovora o radu.

Još uvijek se nadzire otkaz Škari i Vulin, treba se utvrditi je li bio nezakonit

To su samo neki od propusta ravnatelja Ivice Kera koji uživa podršku jako malog dijela HDZ-a i još manji dio klera (koji mu je oduzeo vjeroučiteljsku titulu, op.a.), uključujući i pročelnika za obrazovanje Zadarske županije Ivana Šimunića s kojim je kao mladić pohađao sjemenište. Kero je do danas ostao netaknut i cijela priča vjerojatno bi pala u zaborav da ZADAR News u emisiji Aktualno u kojoj su 8. rujna gostovale profesorica Zrinka Škara i pedagoginja Anđela Vulin nije razotkrio cijeli slučaj i do danas o njemu napisao više od 10 članaka.
Vratimo se aktualnostima, kao što ste već mogli jučer pročitati, u razgovoru za ZADAR News Fuchseva glasnogovornica Matasić kazala je kako je nadzor nad otkazima Zrinki Škari i Anđeli Vulin još uvijek u tijeku i nije okončan.

Ako se dokaže da su profesorice dobile nezakonite otkaze, bit će vraćene na posao, a protiv ravnatelja će ići odvojeni postupak, kazala nam je jučer Matasić.

>>> Više o temi doznajte u zasebnoj kategoriji “Afera Ivica Kero” <<<

Kero i Školski odbor nisu poštovali odluke i rješenja prosvjetne inspekcije, na potezu je ministarstvo i ministar Fuchs osobno

Ono što nam je Matasić posebno naglasila je to da će se paziti je li ravnatelj Kero do danas poštovao odluke prosvjetne inspekcije, a ako nije, ne piše mu se dobro. Upravo dokument kojega objavljujemo ispod ovoga teksta jasno dokazuje kako Kera uopće nije briga što mu piše prosvjetna inspekcija i kakva rješenja i zaključke donosi. U dijelu dokumenta koji je označen zelenom bojom jasno piše kako je na ravnatelju da smiri tenzije u školi, što on, suprotno rješenju inspekcije, nije učinio.

U svojoj glavi Kero je to očito shvatio kao odobrenje za davanje otkaza, što je u konačnici i učinio kada su u pitanju Škara i Vulin i to mimo svih standardnih procedura.

Dokument u kojemu ga inspekcija praktički moli da smiri stvari u školi Kero je shvatio kao odobrenje za davanje otkaza profesoricama

Podsjećamo, radi se o dokumentu prosvjetne inspekcije iz prosinca 2020. godine. Dakle, jasno je kao dan da Kera ne zanima što mu nalaže prosvjetna inspekcija. Kako će na ovo reagirati ista ta inspekcija, u konačnici i ministar, ostaje nam za vidjeti.

Prosvjetna inspektorica: Nisam uspjela

U prilog dodajemo još jedan dokument prosvjetne inspekcije iz travnja 2021. u kojemu inspektorica konsternirana svim naporima koje je uložila da se situacija u školi smiri zaključuje kako joj je žao što nije uspjela u svojim namjerama. Ali, za razliku od prosvjetne inspektorice, Kero je uspio u svojim naumima. Barem zasad.

Izvor iz ministarstva: Kero će biti smijenjen

Ipak, izvori ZADAR Newsa iz Ministarstva znanosti i obrazovanja uvjeravaju nas kako će ravnatelj Kero, kao i Školski odbor vrlo brzo biti smijenjeni, a profesorice vraćene na posao.

>>> Više o temi doznajte u zasebnoj kategoriji “Afera Ivica Kero” <<<

Foto: B-portal.hr

Prvo gostovanje Zrinke i Anđele u Aktualnom: 

Gostovanje sindikalista Željka Stipiča:





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button