IzdvojenoZadarZADAR Sport

Na pressici za odabrane novinare prezentirane sporne fakture, čelnici KK Zadar su uvjereni da se na taj novac izvlačio iz kluba

Na pressici održanoj u KK Zadar, koja je održana samo za odabrane novinarske redakcije, prezentirana su nova saznanja oko plaćanja astronomskih cijena smještaja košarkašima KK Zadar prošlog ljeta. Kaže kako ga je nakon izlaska u javnost kontaktiralo nekoliko igrača čija su imena na računima, s tvrdnjom kako u hotelu nisu bili ili su bili vrlo kratko.

– Što je bivši direktor radio možemo najlakše vidjeti po računima za Kevona Harrisa, igrača koji je došao na pripreme i za kojega je u Zadru izdan račun od 27. kolovoza do 14. rujna. Međutim, isti igrač s momčadi je u tom vremenu, od 3. do 9. rujna, bio na pripremama u Poreču i za njega je i tamo izdan račun, što znači da je navodno istovremeno boravio u dva hotela. Pritom, puni pansion u Poreču u hotelu s pet zvjezdica klub je stajao 748 kuna, a svaki u Zadru polupansion s doručkom 1.875 kuna, izneseno je na pressici.

Jedan od igrača, kojemu nije htio reći ime (ali naslućuje se da se radi o Antoniju Jordanu), rekao je da je u hotelu bio jedan dan, a plaćeno je 20 dana. Za smještaj juniora koji inače živi u Đačkom domu za 600 kuna mjesečno također je plaćeno 70 tisuća kuna.

Iz kluba su upozorili i na situaciju u kojoj su se našli juniori, kada im je rečeno da zbog 7.000 kuna troška neće moći ići na turnir u Mađarsku. Direktor Žilavec je, kažu iz kluba, odbio dati 3.000 kuna za ručak a u istom vremenskom razdoblju platio je, kako kaže „fantomskoj udruzi” International Police Association (IPA) oko 30 tisuća kuna za tiskanje edukativnih brošura za učenike.

Gunjević i dalje ne dostavlja tražene podatke za period kad je bio glasnogovornik Borisu Skroći

Inače, unatoč pravomoćnom rješenju Povjerenika za informiranje, čelni ljudi KK Zadar i dalje, dvije godine nakon što je isto postalo pravomoćno, ZADAR Newsu odbijaju dostaviti tražene fakture za mandat u kojemu je direktor kluba bio Boris Skroće, a njegov glasnogovornik današnji direktor kluba, David Gunjević.

Sam Gunjević je u razgovoru za ZADAR News obećao da će nam dostaviti tražene podatke, međutim, on to do zaključka ovog članka nije učinio. Ali je, zajedno s predsjednikom NO-a kluba, Antom Rubešom, koji je jučer napao novinara Hrvoja Bajla, policiji dao lažni iskaz kazavši kako do incidenta u klubu nije došlo iako naknadno objavljena video snimka demantira i Rubešu i Gunjevića.

VIDEO DEMANTIRA ANTU RUBEŠU: Fizički je napao novinara Hrvoja Bajla dok je radio svoj novinarski posao pa policiji dao lažni iskaz





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button