ZadarZadne-Izdvojeno

NAGRADA ZA HRABRA DJELA Spasili život prostrijeljenoj bebi

Foto: MUP
Foto: MUP

U utorak, 29. rujna, na Dan policije u prihvatnom centru u Opatovcu dodijeljene su nagrade za skupinu i pojedince. Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić za hrabra djela nagradili su desetoro policijskih službenika među kojima i zadarske policajce Tomislava Jovića i Miroslava Ušljebrka.

Brzom i odlučnom akcijom oni su, 23. prosinca prošle godine, spasili život desetomjesečnoj bebi koja je zadobila prostrijelnu ozljedu glave. Otac djeteta tog je dana ubijen, a policijski službenici su odmah po dolasku na mjesto događaja ranjenog dječaka, zajedno s majkom, smjestili u policijsko vozilo i bez odgode prevezli do OB Zadar. Prilikom prijevoza dječak je dva puta na rukama policijskog službenika Tomislava Jović prestajao disati, a on mu je oba puta dao umjetno disanje. Prema izjavama liječnika upravo ta činjenica i brzina kojom je dječak dovezen u bolnicu bile su presudne za spas.

Policijski službenici Tomislav Jović i Miroslav Ušljebrka zaslužni su i za razrješenje provalnih krađa u trgovinama te hvatanje počinitelja u više navrata.





Related Articles

Back to top button