IzdvojenoZadarZADAR Sport

Nakon što ga je raskrinkao, David Gunjević prijeti tužbom uredniku ZADAR Newsa Hrvoju Bajlu

'VIDIMO SE NA SUDU'

Direktor Košarkaškog kluba Zadar, koji je prema vlastitom priznanju upravo postao direktor kluba na način da ga je predsjednik Nadzornog odbora Ante Rubeša nazvao i pitao želi li voditi klub, na što je Gunjević pristao, odlučio je tužiti novinara, glavnog urednika i osnivača portala ZADAR News Hrvoja Bajla.

Razlozi zbog kojih se Gunjević odlučio na tužbu protiv Bajla nisu u potpunosti poznati, ali od izvora bliskog direktoru doznajemo kako ga je jako pogodila činjenica što je upravo na ZADAR Newsu raskrinkana njegova priča u koju je uvukao mnoge druge Zadrane. Gunjević je, naime, Bajlu nudio posao glasnogovornika kluba, a nakon što ga je Bajlo praktički instantno odbio, pristojno se zahvalio i poželio mu puno sreće, Gunjević je putem društvenih mreža počeo širiti informacije kako Bajlu nije ponudio posao glasnogovornika. 

OBJAVLJUJEMO PORUKE – David Gunjević nije govorio istinu, evo kako je novinara Hrvoja Bajla otvoreno pozvao da mu postane glasnogovornik

‘Poruke ga demantiraju, Gunjević mi je u više navrata nudio posao glasnogovornika’

Nakon toga je na ZADAR Newsu izašla izjava Hrvoja Bajla u kojoj on priznaje kako mu je Gunjević nudio spomenuti posao, da bi dan kasnije Bajlo na svom Twitteru objavio korespodenciju s Gunjevićem koja dokazuje Gunjević nije govorio istinu, odnosno da je tražio od Bajla da mu bude glasnogovornik u klubu.

– To je posljednji put da mi je nudio posao glasnogovornika, istina je da mi je taj isti posao nudio u više navrata putem telefonskih razgovora i WhatsAppa. Ta poruka koju mi je poslao 16.6.2022. i koja je javno dostupna jer smo i Gunjević i ja javne osobe, a on je na jednoj od najodgovornijih funkcija u gradu, dakle, postoji javni interes da se zna tko govori istinu, a tko laže. On je danima ljude uvjeravao da mi nije ponudio taj posao. Imam poruke koje je slao ljudima, a i putem društvenih mreža se izjasnio da mi nije nudio posao glasnogovornika kluba, međutim, tu objavu je izbrisao. Nakon što sam objavio poruke koje smo razmijenili putem WhatsAppa najavio mi je tužbu. Uz Zdravka Livakovića, David Gunjević je druga osoba koja me tuži zbog napisanog teksta u 15 godina otkako se bavim novinarstvom. Veselim se ročištu, baš me zanima koje će “argumente iznijeti” – kazao je Bajlo za ZADAR News.

‘David Gunjević je uz Zdravka Livakovića druga osoba koja me tužila u posljednjih 15 godina’

Ono što Bajla posebno brine je činjenica kako Gunjević još uvijek nije dostavio ZADAR Newsu fakture iz mandata u kojemu je direktor kluba bio Boris Skroće, a upravo David Gunjević njegov glasnogovornik. 

– U ekskluzivnom intervjuu za ZADAR News 16. lipnja 2022., Gunjević je jasno rekao da će nam dati tražene fakture jer se, kako je sam rekao, mora poštovati zakon. Eto, dva tjedna od tog intervjua mi i dalje nemamo fakture, a on je i dalje direktor kluba. Kasnije je u dogovoru s Antom Rubešom odrađen i dobro isplanirani incident kada me Rubeša napao u klupskim prostorijama, čemu je svjedočio i Gunjević, međutim, unatoč tome što smo imali dogovor da dođem u klub po tražene dokumente, ja sam fizički napadnut od strane Ante Rubeše, a Rubeša i Gunjević policiji su dali iskaz kako do incidenta nije došlo, dakle, dali su lažni iskaz. Oni zapravo sve rade da ti dokumenti nikad ne izađu u javnost i meni je sad to jasno. Zato su me i moljakali da dođem raditi u klub da upravo ne bih pisao o ovome o čemu sad pišem i da ove sve stvari koje su radili u prošlosti ne izađu vani – govori nam Bajlo.

‘Gunjeviću, objavi fakture i podnesi ostavku zajedno s Rubešom i Meštrovićem’

Za kraj, Bajlo dodaje kako od traženja faktura iz mandata Borisa Skroće ne odustaje i kako je Gunjević taj koji te fakture mora dati ZADAR Newsu.

– Neka Gunjević objasni javnosti kako to da je bio jako zadovoljan s intervjuom kojega mi je dao 16. lipnja 2022., o čemu također imam našu prepisku putem WhatsApp-a, a danas, dva tjedna nakon davanja tog intervjua mi i dalje nemamo javno objavljene fakture, već ja imam najavu tužbe. To su stvari koje Gunjević mora objasniti javnosti i svima onima kojima je stalo do Košarkaškog kluba Zadar, a vjerujem da nas ima mnogo. Gunjević bi zbog ovakvog ponašenja u civiliziranoj zemlji već bio bivši direktor. Što reći o Anti Rubeši i Eniju Meštroviću koji su političkom trgovinom i dizanjem ruku za HDZ-ov proračun došli do funkcija u klubu? Ne treba o tome posebno govoriti, mislim da se sve zna – za kraj će Bajlo.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button