112IzdvojenoZadarZADAR Sport

Nasilniku Jakovu Suraću prijeti dugogodišnji izgon iz nogometa

NA POTEZU JE POLICIJA I DISCIPLINSKI SUDAC

Bivši kapetan NK Zadar i aktualni nogometaš veterana NK Sabunjar Jakov Surać sinoć je na utakmici između veterana Sabunjara i Škabrnje dobio crveni karton zbog vrijeđanja i ozbiljnih prijetnji izrečenih sucu Stipi Vujeviću koji ga je i isključio zbog nesportskog ponašanja. 

Kao što je Vujević jučer rekao u razgovoru za ZADAR News, Surać ga je nakon isključenja, dakle, 40 minuta nakon utakmice dočekao ispred svlačionice i izrekao mu ozbiljne prijetnje. Osim izrečenih ozbiljnih prijetnji batinama “kad nu sve ovo završi”, misleći na sudski spor u kojemu se Suraću sudi jer je novinaru Hrvoju Bajlo slomio ruku, Surać je krenuo fizički na Vujevića, ali su ga u tome spriječili igrači i ograda koju je Surać nasilnički čupao kako bi došao do suca Vujevića. Uz izrečene teške prijetnje s obzirom na sučev posao, Surać je pljunuo suca Vujevića. 

Jakov Surać opet napada i prijeti: Pljunuo suca i prijetio mu jer ga je isključio s veteranske utakmice

Dočekao je suca Vujevića 40 minuta nakon utakmice i ozbiljno mu zaprjetio

– Nakon utakmice Jakov Surać opet me vrijeđa i psuje me kao suca i službenu osobu te me pokušava fizički napasti gdje ga sprječavaju ostali brojni igrači. U jednom trenutku me pljunuo jer nije mogao doći do mene zbog rešetka koje je nasilnički čupao, a koje su se nalazile između njega i sudačke svlačionice, nas i suigrača koji su ga držali. Tijekom ulaska u svlačionicu Jakov Surać mi se opet obraća teškim psovkama i vrijeđanjem svega i svačega. Opet mi upućuje direktne prijetnje i govori mi “vidit ćeš kad mi prođe sve ovo, kad mi završi sve ovo pronaći ću te i satrati, to ti obećajem”. Nakon toga sam mu rekao da ću nazvati policiju gdje mi on uzvraća da će mi “jebati mater” i da ih slobodno zovem, ali mi opet prijeti da će me dočekati i fizički se obračunati sa mnom “kad mu sve ovo završi”, štogod to značilo “sve ovo”, rekao je sinoć za ZADAR News Vujević. 

Svi suci potvrdili su navode suca Vujevića

Kako ZADAR News doznaje od vrlo visokog izvora iz institucija koje upravljaju nogometom, Suraću, kojemu ovo navodno nije prvi napad na službene osobe, prijeti dugogodišnji izgon iz nogometa. 

Suraću prijeti dugogodišnji izgon iz nogometa

O svemu će se očitovati i policija, potvrdila nam je to glasnogovornica PU zadarske, Ivana Grbin. 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button