IzdvojenoZadar

Nasipanje Foše izvedeno nelegalno i protuzakonito!

Inspektor lučke kapetanije podnio optužni prijedlog

Nakon što je slučaj iz lučice Foša dospio u javnost objavom fotografija vijećnika SDP-a  Daniel Radeta: Nasipanje Foše kao nova dimenzija nekulture i devastacije našeg grada na mjesto događaja izašao je i inspektor Lučke uprave koji je utvrdio da se radi o nelegalnom i protuzakonitom nasipanju. 

U izjavi Ministarstva mora, prometa i infrastrukture stoji kako je prilikom očevida izdano rješenje o zabrani nasipavanja pomorskog dobra na predmetnoj lokaciji, a protiv počinitelja podnesen optužni prijedlog Vijeću za prekršaje Lučke kapetanije Zadar.

U svojoj objavi na facebook-u vijećnik SDP-a Daniel Radeta od nadležnih institucija zatražio je odgovore o protupravnim radnjama te zatražio naknadno mišljenje o natkrivenoj terasi restorana koja se nalazi u neposrednoj blizini samog događaja. 

Objavu prenosimo u cijelosti:

PREDMET: INSPEKCIJSKI NADZOR I UTVRĐIVANJE ČINJENIČNOG STANJA U ZADRU

LOKACIJA:  Zadar – Lučica Foša, Restoran Foša (Ulica kralja Dmitra Zvonimira 2)

Dana 6.3.2019. godine u Zadru u lučici Foša uočio sam, prema svemu sudeći, ilegalne radove nasipavanja pomorskog dobra.  S obzirom na to da se radi o izuzetno atraktivnoj poziciju u povijesnoj jezgri grada u neposrednoj blizini restorana „Foša“ slobodan sam vjerovati kako su radovi obavljeni isključivo radi privatnih interesa. Ako se utvrdi da su radovi nezakoniti, inzistiram na tome da počinioci saniraju napravljenu štetu, vrate obalni pojas u prvobitno stanje i dobiju propisanu kaznu.

Isto tako pozivam nadležne institucije da utvrde je li terasa tog istog restorana izgrađena prema propisima i zakonima ministarstva Kulture i Ureda za zaštitu kulturne baštine s obzirom na to da se ista nikako ne uklapa u vizuru najstarije lučice u Zadru i svojom veličinom zaklanja pogleda na povijesnu cjelinu gradskih bedema, spomenika nulte kategorije zaštićenog UNESCOM.

Od nadležnih inspekcija, ministarstva i konzervatorskog odjela očekujem odgovore o poduzetim radnjama pisanim putem nakon izvida navedenih lokacija.

S poštovanjem,

Daniel Radeta

 

Komentari

komentari

Pratite TVViet

Related Articles

Jedan komentar

  1. Are you in any financial crisis, do you need financial help? or do you need funds to start up your own business? Do you need funds to settle your debt, pay off your bills or start a good business? Do you have a low credit score and you are finding it hard to obtain capital service from local banks and other financial institutes? Here is your chance to obtain a financial service from our company. We offer all kind of loan to individual companies at 3% interest rate. If you need a loan do not hesitate to contact us via Name: Opportunity Financial, LLC Email: opploansLLC@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close