IzdvojenoZadarZADAR Sport

Navijači ispred Jazina poručili Kalmeti: “Ti nisi Zadar”, a Bori Poštaru: “Ne seri”

PROSVJED PROTIV RUŠENJA DVORANE

Kako je najavljeno, ispred dvorane Jazine večeras je održan mirni prosvjed protiv rušenja Jazina u organizaciji inicijative građana #Jazinezauvik #ZadarZadranima, piše 057info.

“Svjedoci ste raznih pritisaka i pokušaja da se ovaj prosvjed ispolitizira ali naši su zahtjevi jasni: tražimo od institucija Grada da hitno pokrenu proceduru u smjeru obnove i trajne pravne zaštite dvorane Jazine s pripadajućim prostorijama. Želimo da se u njoj trajno smjeste mlađe kategorije, rekreativne lige i klubovi koji su terenutno prisiljeni igrati ligaške utakmice po školskim dvoranama. Isto tako, tražimo da se u suradnji struke, zainteresiranih udruga i javnosti osnuje Radna skupina koja će osmisliti koncept i realizaciju projekta budućeg Muzeja Zadarske košarke na jedinom mjestu koje se ima pravo nazivati tim imenom: Muzej Zadarske košarke – dvorana Jazine.”, poručila je inicijativa nezadovoljnih građana uoči prosvjeda.

– Ovdje smo kako bi bili svjetlo i inspiracija svima drugima da dođu na idući prosvjed i potpisati kad budemo na trgu skupljali potpise. Ja se nadam se da ego neće pojesti nikoga tko nije ovdje, da smo kršćani kako volimo tvrditi da jesmo i da smo u stanju oprostiti onima koji su se pogubili i izdali nas šest puta. Dajte malo mozga, a više Zadra ispred sebe i vlastitih interesa. Borite se za svoje Jazine, poručio je predsjednik MO Poluotok Frane Brajković.

Na prosvjedu je govor održao i poznati Zadranin Venci Jurin.

– Zadnji put samo ovdje nastupao kao hrvač 1958. godine kada su Jazine tek napravljene. U Jazinama smo svu svoju mladost ostavili, nemojmo dozvoliti rušenje dvorane, kazao je Jurin nakon čijeg su govora prosvjednici zapalili baklje.

‘Ne vjerujte Zadarskom listu’

Predsjednik Mjesnog odbora Poluotok Frane Brajković u energičnom i emotivnom govoru napomenuo je i kako Zadrani ne bi trebali vjerovati tekstovima koji se objavljuju u Zadarskom listu s obzirom da se u toj novini falsificiraju izjave. Kazao je i kako je cijela naslovnica od prije nekoliko dana sastavljena od neautoriziranih i lažnih izjava.

‘Boro ne seri’, ‘Kalmeta, ti nisi Zadar’

Na kraju skupa navijači su zapalili baklje i izvjesili transparente na kojima je bio prekrižen logotip HDZ-a. Na jednom od transparenata napisana je i jasna poruka Božidaru Kaljmeti: “Kalmeta, ti nisi Zadar”, na drugom transparentu bila je upućena poruka Borisu Marinu zvanom Bori Poštar na kojoj su mu navijači poručili da “ne sere”, dok je na posljednjem transparentu pisalo “Uprava odlazi” uz još jedan prekrižen grb HDZ-a. 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button