IzdvojenoZadar

Nazvao nas je Mate Lukić. Radi članka na ZADAR Newsu završio je na obavjesnom razgovoru u policiji

Dan nakon što je ZADAR News objavio članak u kojemu smo naveli kako je stranka Neovisni za Hrvatsku – Zadar na svom Facebook profilu objavila grb “Bojna Čavoglave” s ustaškim sloganom “Za dom spremni”, na obavjesnom razgovoru u policiji završio je predsjednik gradskog ogranka gore navedene stranke, Mate Lukić.

Sinoć oko 20 sati zazvonio nam je mobitel. S druge strane linije bio je Mate Lukić.

– Dobra večer, poštovanje, kako si prijatelju stari? – obratio nam se Lukić koji nas je informirao kako je zbog objave na ZADAR Newsu završio na objavjesnom razgovoru u policiji.

Mate Lukić cijeni rad glavnog urednika portala ZADAR News i podržava ga

– Tri sata sam proveo u policiji radi vaše objave, ali pošto tebe Hrvoje Bajlo cijenim kao čovjeka i novinara, odlučio sam da vas neću tužiti – kazao nam je Lukić.

ZADAR News uvijek će se boriti protiv ustaštva

Odgovorili smo mu, onako kako i je, da nas ionako nije mogao tužiti jer za to nema pravnog temelja, na što nam je Lukić kazao kako nam ništa ne zamjera.

 – Sve je to dio folklora prijatelju dragi – kazao nam je Lukić i pozvao nas na kavu ‘ovih dana’. Sam razgovor je trajao desetak minuta, a Lukić se uglavnom smijao prepričavajući nam dogodovštine s obavjesnog razgovora u policiji. Točnije,  pokušavao je staviti dojam kako ga je iznenadio poziv policije. Isto tako, više puta nam je naglasio kako želi s našim protalom imati prijateljski odnos, dok smo mu mi odgovorili kako ćemo se prema ustaštvu i simbolima tog totalitarnog režima uijek jednako gorljivo boriti, bez obzira o kome se radilo. 

– Pošteno – kazao nam je Lukić.

Ipak, za kraj nam je kazao kako mu nije bilo baš ugodno kad ga je jedan od policijskih inspektora pozvao na obavjesni razgovor.

 – Nije mi bilo baš svejedno, ali eto, otišao sam i proveo tri sata u postaji. Da nisam otišao, došli bi po mene – kazao nam je za kraj Lukić.





Related Articles

Back to top button