IzdvojenoZadar

Negativac godine je Mario Paleka

PREMA IZBORU ČITATELJA ZADAR NEWSA

Prema izboru čitatelja portala ZADAR News koje smo jučer i danas sproveli u anketi u članku pod naslovom “ANKETA – Biramo negativca 2021. godine. Ovo je top 10 kandidata“, najnegativnija osoba godine u javnom životu Zadra i županije uvjerljivo je šef Turističke zajednice Grada Zadra na odlasku, Mario Paleka.

Široj javnosti Paleka je poznat po propalom koncertu Rite Ore kada je Grad Zadar otišao u milijunski gubitak, međutim, ni to nije bilo dovoljno njegovom političkom skrbniku i gradonačelniku Zadra Branku Dukiću da s gradskih jasla skine Paleku.

Od ukupno 2.967 zabilježenih glasova Paleka je odnio 471. Odmah iza Paleke, na drugom mjestu po negativnosti nalazi se sveprisutni Božidar Kalmeta s 385 glasova. Iza njega, na trećem mjestu našao se župan Zadarske županije, Božidar Longin s 349 glasova.

Rubeša najnegativniji odmah iza tri najpopularnija HDZ-ovca

Od ostalih političara, za istaknuti je kako je četvrto mjesto zauzeo Ante Rubeša, predsjednik zadarske Akcije Mladih s 285 glasova. Podsjetimo, žetončić HDZ-a Rubeša je u Gradsko vijeće Grada Zadra ušao na listi SDP-a i koalicije Srcem za Zadar da bi, zajedno sa svojim kolegom, bivšim potpredsjednikom Foruma mladih SDP-a, Rokom Tadinom, glasao za HDZ-ov proračun.

Kineziolog po struci i najbolji prijatelj gradonačelnika Zadra, Branka Dukića, Mario Paleka odnio je titulu negativca godine zbog niza afera u kojima se našao, a koje je, sve redom, otkrio ZADAR News. Još u siječnju objavili smo ekskluzivnu priču kako su u automobilu Paleke pronađene ukradene Paul&Shark jakete, a u studenom ove godine otkrili smo i kako je Paleka s nocem Turističke zajednice kupio električni bicikl od 21 tisuću kuna koji je potom odnio kući.

U razgovoru za ZADAR News prije objave članka o biciklu kojega je Paleka kupio, glasnogovornik TZGZ, Ante Galić kazao nam je kako bicikl nitko od djelatnika TZGZ nije vidio, da bi nam nakon izbijanja afere u javnost Galić u e-mailu dodatno objasnio kako je ipak bicikl kupljen i zbog djelatnika TZGZ kako bi se oni mogli fluidnije kretati gradom. Kada je i za koga Galić lagao u razgovoru za ZADAR News, ostaje na čitateljima da zaključe.

Nešto kasnije, ZADAR News je došao u posjed službenog dokumenta Državne revizije koja je utvrdila kako je poslovanje Marija Paleke kao odgovorne osobe u sustavu TZGZ bilo loše, odnosno, kako je radio mimo zakonskih propisa. Državna revizija tako je vrlo detaljno objasnila kako i na koji način je Mario Paleka kršio niz zakona i manipulirao milijunima, otvarao “prijelazne račune” koji nisu uneseni u služnenim dokumentima i slično.

Za kraj godine, ZADAR News je objavio još jedan ekskluzivni dokument – popis imovine koju je u svom mandatu kupio neracionalni i rastrošni Paleka. Tu su brojni najnoviji iPhone i Samsung Galaxy uređaji, kao i ostala upitno potrebna imovina koju je Paleka kupovao na račun TZGZ. 

Iako cijela godina u kojoj je Paleka stvrinario i parazitirao s gradskim novcem za TZGZ bila katastrofalna, sve ovo Paleka je uspio u manje od godinu dana napraviti uz svesrdnu pomoć gradonačelnika Zadra Branka Dukića koji ga, unatoč brojnim kritikama, nije htio smijeniti s funkcije koju obnaša.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button