IzdvojenoKulturaZadar

Nela Šarić dobila Grb Grada Zadra zbog uzornih uspjeha i postignutih rezultata u području glazbene kulture

Drugi dio svečanosti povodom Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana pripao je zadarskim laureatima.   

Na žalost na sjednicu nije stigla gimnazijska profesorica Aida Vlainić i mentorica najboljih matematičara pa je nagradu u njezino ime preuzela kolegica joj iz MIOC-a Zvjezdana Dunatov. U ime Luke Modrića nagradu Grada Zadra očekivano je preuzeo njegov otac Stipe Modrić. Svi ostali preuzeli su svoja priznanja. Dobitnici nagrada za životno djelo održali su govore, a Nela Šarić, dobitnica Grba Grada svima je darovala svoju izvedbu pjesme Grada moj lipi što ti poklonit Grade uz pranju Gradske limene glazbe.   

Dobitnici nagrada Grada Zadra su još Stipe Žunić, Luka Modrić i dr. sc. Klaudio Grdović, dok je Grb Grada Zadra pripao OPG Miodrag Deša, Marku Mišuliću i Krešimiru Damjanoviću. Gradonačelnik je Grb Grada darovao braći Josipu i Marinu Deur te beskućnicima iz prenoćišta sv. Vinko Paulski

Zanimljiva je bila zahvala dr. Freidoon Ghazija, američkog kardiologa koji već 22 godina daruje znanje i opremu zadarskim kardiolozima i veliki je prijatelj Zadra. On nije propustio priliku da nabroji sve zadarske kardiologe koje je zatekao i koji su uz njega stasali te su zaslužni što je Zadar postao kardiološki centar Hrvatske: od doktora Albina Jovića i Davora Nekića, preko Dražena Zekanovića, Ante Anića, Zorana Savića, Zorana Bakovića te Zorislava Šuška i Aleksandra Kneževića. – Ovdje se obavljaju kardiološke procedure koje ne postoje u drugim većim svjetskim gradovima, ustvrdio je dr. Ghazi, poručivši kako je njegova odanost Zadru neće nikad prestati.

Nagradom za životno djelo dobio sam legitimaciju pravog Zadranina, kazao je u svom osebujnom govoru konzervator Miljenko Domijan koji uvijek naglašava kako je ima dva zavičaja: Zadar i Rab. Ali u Zadru je posijao svoje sjeme, pohvalio se Domijan svojim sinovima i unukama. Njegova nagrada teška je 50 godina rada na zaštiti spomenika i isticanja hrvatske a osobito zadarske kulturne baštine. Jedino što mu ostaje žal je što nije uspio dovesti Apoksiomena u Zadar a bilo je sve gotovo dogovoreno, kazao je Domijan, zaslužan što je iz treće Zadar dospio pod zaštitu UNESCO-a.

– Da nije bilo bedema koje je izgradila tadašanja aglomeracije Venecije, unutra naših zvonika bili bi minareti. Unutra tih bedema razvijala se hrvatska kultura, podsjetio je svojim temperamentom Miljenko Domijan izražavajući zadovoljstvo ekipom ovogodišnjih dobitnika javnih priznanja.

Foto: Facebook

Oznake

Related Articles

Komentari

  1. Zdravo,
    Jeste li poslovni čovjek ili žena? Ako u nekom financijskom neredu ili trebate novac za pokretanje vlastitog posla? Trebate li kredit za plaćanje duga? Ako imate nisku kreditnu ocjenu, a banke / druge lokalne financijske institucije imaju poteškoća s dobivanjem kredita? Osobni zajam, širenje poslovanja, poduzetništvo i obuka, konsolidacija duga, krediti s teškim novcem. Pa, trebate zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga. Nudimo kredite s niskom kamatnom stopom od 2%, kontaktirajte nas s konstantnim pratiocem kredita putem e-maila (gonzalezandresloan@gmail.com)

  2. Mir svima vama. Ja ću početi s predstavljanjem, ja sam Marija Ana, ja sam medicinska sestra u Zagrebu u Hrvatskoj. Prije nekoliko mjeseci sam bio prevaren kad sam tražio kredit, ali jednog dana sam vidio opipljivo svjedočenje gđe Vladimir Franka. koji je pouzdan zajam zajmodavac i vrijedan personel koji daje kredit na 2% kamatne stope. Prijavio sam se za 60000 eura i dobio sam željeni iznos kredita preko banke do banke za manje od dva tjedna. Ako ste zainteresirani za dobivanje zajma u bilo kojem iznosu, savjetovat ću vam da kontaktirate njezinu tvrtku putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com
    i obećavam vam da nikada nećete zažaliti što hvala na vašem vremenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close