IzdvojenoZadar

Nervozni Kero i Šimunić viđeni na kavi u jednom mjestu pored Zadra, do kad će ih pokrivati župan Longin?

UGODNA ILI NEUGODNA KAVA?

Pročelnik za odgoj i školstvo u Zadarskoj županiji koji krši Zakon o pravu na pristup informacijama i novinarima, pa čak ni prosvjetnim djelatnicima kojima je nadležan ne odgovara na upite i nekadašnji mu drug iz sjemeništa, ravnatelj Srednje škole Biograd na moru, Ivica Kero, popili su prije nekoliko dana kavu u jednom kafiću nedaleko od Zadra. Kava je očito bila motivirana pisanjem ZADAR News koji je otkrio niz nezakonitosti u radu i Šimunića i Kera, a zašto su se odlučili naći u malenom mjestu pored Zadra, a ne u Zadru ili Biogradu, znaju samo oni. Prema informacijama onih koji su ih vidjeli, i Šimunić i Kero djelovali su poprilično nervozno, a na kavi su se zadržali dvadesetak minuta. Inače, ravnatelj Kero postao je omražen u javnosti nakon što smo objavili niz članaka u kojima smo dokazali kako je zviždačicama iz svoje škole dao nezakonite otkaze nakon što su ga one prijavile zbog dokazanih nepravilnosti u radu i kršenja zakona.

>>> Više o temi doznajte u zasebnoj kategoriji “Afera Ivica Kero” <<<

VIDEO – Profesorica i pedagoginja dobile otkaz jer su ukazivale na nepravilnosti u radu ravnatelja Srednje škole u Biogradu, on ih u službenim dokumentima nazivao “neljudima”

Četiri nezakonita otkaza, a ne dva

U međuvremenu profesorice Zrinka Škara i Anđela Vulin više puta su istupile javno te su gostujući u dvije emisije Aktualno ZADAR newsa detaljno opisale teror i agoniju kroz koje su doživljavale od bivšeg vjeroučitelja. Njih je podržao i Željko Stipić, vođa sindikata Preporod koji je kazao kako se ravnatelj Srednje škole Biograd na moru Ivica Kero iživljavao nad svojim djelatnicama i dao im nezakonite otkaze samo zato što su ga prijavile i dokazale da nije radio po zakonu. Stipić je njegove motive nazvao osvetničkima. U međuvremenu se pokazalo i kako Škara i Vulin nisu jedine ‘nepoćudne’ djelatnice koje su dobile otkaz u školi bez ikakvog razloga, dobile su ga i profesorica matematika i računovotkinja, 

Biogradska škola ignorira upite ZADAR Newsa

Za napomenuti je podatak kako i Kero i Srednja škola Biograd na moru do danas nisu odgovorili na upit ZADAR Newsa o natječaju na koji se javio Kero prilikom svog prvog imenovanja ravnateljem unatoč tome što mu je  upit poslan prije nekoliko dana, dok je Šimunić prekršio Zakon o pravu na pristup informacijama i unutar zakonskog roka od 15 dana nam nije uopće odgovorio na pitanja na koja je morao odgovoriti.

Župan Longin zbog osobnih interesa stoji iza pročelnika Šimunića

Prema neslužbenim informacijama, pročelnika Šimunića u cijeloj priči oko Srednje škole Biograd na moru štiti zadarski župan Božidar Longin koji ima nerješenih nesuglasica s braniteljima iz Bibinja, pa tu situaciju već neko vrijeme uspješno pegla preko Šimunića kojega očito koristi kao svojevrsni štit. Do kad će župan Longin štititi javašluk i nerad pročelnika Šimunića i ravnatelja Kera koji se često pozivaju na ‘vrh HDZ-a’ i ‘Katoličku crkvu’, ostaje nam za vidjeti.

Pritisci na ZADAR News neće uroditi plodom – i dalje ćemo pisati o aferi

Također nije zgorega napomenuti i podatak kako su i Šimunić i Kero preko više posrednika u posljednje vrijeme pokušali nagovoriti redakciju ZADAR Newsa da odustane od pisanja o ovoj temi. Ti pritisci, naravno, nisu urodili plodom i ZADAR News će i dalje gurati ovu priču do kraja sve dok ne dobijemo konkretne odgovore i dok institucije ne počnu raditi svoj posao – po zakonu.

>>> Više o temi doznajte u zasebnoj kategoriji “Afera Ivica Kero” <<<

Prvo gostovanje Zrinke i Anđele u Aktualnom: 

Gostovanje sindikalista Željka Stipiča:





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button