112IzdvojenoZadar

Njemačka stavila Zadarsku županiju na crvenu listu


Njemačka Vlada je novom popisu epidemiološki rizičnih područja dodala i Zadarsku županiju i upozorila svoje građane da zbog povećanja broja slučajeva covida-19 ne putuju na to područje, piše Index.

Upozorenje ne predstavlja i zabranu putovanja na ta područja

Njemački institut Robert Koch danas je popisu rizičnih područja, uz popularna turistička odredišta Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju, dodao i Zadarsku županiju, izvijestila je agencija dpa.

 

Upozorenje ne predstavlja i zabranu putovanja na ta područja, ali sugerira putnicima da preispitaju svoje planove. Uz to omogućuje putnicima da otkažu putovanja bez dodatnih troškova.

Njemačka za područja visokog rizika smatra zemlje ili regije gdje je u sedam dana zabilježeno 50 ili više slučajeva zaraze

Njemačka za područja visokog rizika smatra zemlje ili regije gdje je u sedam dana zabilježeno 50 ili više slučajeva zaraze novim koronavirusom na 100.000 stanovnika.


Proglašenje nekog područja rizičnim znači da oni koji se od tamo vraćaju s odmora moraju testirati na koronavirus i ostati u samoizolaciji dok ne dobiju rezultat testiranja.


 

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova je 20. kolovoza izdalo upozorenje za putovanja u Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju zbog povećanog broja novozaraženih koronavirusom.

Tko nas je sve dosad stavio na crvenu listu

Hrvatsku su dosad na crvenu listu stavile Austrija, Velika Britanija, Slovenija i Cipar.

Njemačka je za razliku od tih zemalja koje su cijelu Hrvatsku proglasile crvenom zonom u crveno stavila samo dvije dalmatinske županije, što su danas proširili i na treću – Zadarsku. Related Articles


Back to top button