ZadarZadne-Izdvojeno

O slučaju Šoša: Dobro Kalmeta, jeste vi demokršćanska ili demonska stranka?

akcija mladihU slučaju Željka Šoše koji je danima maltretirao, prijetio i potom zatočio svoju dugogodišnju ljubavnicu, zbog čega će snositi pravne konzekvence, najšokantiji je izostanak javne osude ljudi iz vrha svoje stranke, što je i povod novog priopćenja Marka Pupića Bakrača.

Poštovani,

nesankcioniranjem Božidara Kalmete u trenutku kada su pokrenute istrage i podignuta optužnica za organiziranje zločinačkog udruživanja etički kriteriji u HDZ-u pali su na najnižu moguću razinu, bolje rečeno oni ne postoje.

Prema standardima koji su u stranci postavljeni po Božidaru Kalmeti teško da bilo tko može odgovarati za bilo što.Tako ćemo i u slučaju Zapovjednika JVP Grada Zadra Željka Šoše koji je pritvoren pod optužbom za počinjenje tri kaznena djela čekati pravomoćnu presudu da bi se poduzele stegovne mjere.

Da do kraja banaliziramo stvar po ovakvim standardima i kriterijima visokopozicionirani članovi HDZ-a mogu napraviti bilo koje teško kazneno djelo kao napr. ubojstvo pa će se također čekati presuda tromog sudstva koja će doći ko zna kad, ako ikad pogotovo eventualnim dolaskom HDZ-a na vlast.
Većeg ruganja i besmislice od ovoga teško da je moguće.

Ukoliko izostane reakcija gradonačelnika što je za očekivati sa velikom sigurnošću inicirati ćemo raspravu na Gradskom vijeću grada Zadra o stanju u JVP Grada Zadra. Pri tome ćemo zatražiti potporu za stavljanje te točke na dnevni red od svih oporbenih vijećnika pa čak i od članova vladajuće koalicije HSP AS-a. Ne vjerujemo da itko može ostati nijem na maltretiranje i šikaniranje slabijeg spola, nitko osim HDZ-ovaca.

GRADONAČELNIK GRADA ZADRA
BOŽIDAR KALMETA
Narodni trg 1
23 000 Zadar

PREDMET: ZAHTJEV ZA SMJENOM ZAPOVJEDNIKA JVP GRADA ZADRA ŽELJKA ŠOŠE

Poštovani Gradonačelniče devijantno ponašanje u vašoj stranci učestala praksa. Direktor gradske tvrtke sudjeluje u grupnoj tučnjavi. Brojni od vas su pod istragama, optužnicama, bili su ili se nalaze u zatvorima sve zbog teških kaznenih dijela.
Nije nam jasno kako se sve to tolerira u HDZ-u budući da se pozivate na kršćanske vrednote. Ne znamo u kojoj kršćanskoj literaturi nalazite poveznicu između takvog ponašanja i kršćanstva. Da li je Isus naučavao da je poželjno lagati, krasti, organizirati zločinačka udruživanja, imati ljubavnice, razvoditi se…?

Što ste vi u stvari? Demokršćanska ili demonska stranka?

Od Vas smo više puta zahtijevali da razriješite dužnosti zapovjednika JVP Grada Zadra Željka Šošu zbog nekompetentnosti, nepotizma, klijentelizma, ustrojavanja stranačke vojske u javnoj ustanovi.

Niste to učinili. Isti završio u pritvoru zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje i protupravnog oduzimanja slobode. Ne tražimo od vas da Šošu izbacite iz HDZ-a , uostalom tu je u odgovarajućem društvu. Sasvim nam je svejedno da li je Željko Šoša tajnik GO HDZ-a i predsjednik kluba HDZ-ovih vijećnika u Županijskoj skupštini ili nije. Dok vaši članovi sramote sebe i HDZ to nije naša briga ali djelovanjem i ponašanjem Željka Šoše baca se ljaga na vatrogastvo u cjelini , sve vatrogasce i grad Zadar. Vaše traženje očitovanja od o slučaju od Željka Šoše najobičnija je farsa. Pa ne očekujete valjda da će optuženik priznati krivnju ? To se događa vrlo rijetko, gotovo nikada. Zašto uz Šošino očitovanje niste tražili očitovanje Općinskog državnog odvjetništva i oštećene stranke koju je kako stoji u izvješću ODO-a Šoša davio, gurnuo u zid, prijetio smrću… Ne mislite valjda samo na temelju očitovanja Željka Šoše donijeti odluku ? Nakon što već nekoliko dana ne poduzimate ništa konkretno po navedenom slučaju naša je dužnost kao Vijećnika u Gradskom vijeću Grada Zadra da od vas opetovano zatražimo smjenu zapovjednika JVP Grada Zadra Željka Šoše. Da ste ranije reagirali do svega ovoga ne bi došlo.

Dakle mi još jednom ispunjavamo svoju obvezu tražeći smjenu Željka Šoše a vi kao i uvijek do sada nemojte poduzeti ništa, još jednom po tko zna koji put dokažite za što ste, tko ste i što ste.

 





Related Articles

Back to top button