ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Odigrano prvo kolo Županijske pikado lige

1.KOLO

Datum 10.10.2012. godine ostati će u povijesti Zadarskog pikada zapisan istaknutim slovima. Naime, nakon prošlogodišnje premijerne sezone u kojoj je nastupilo 10 ekipa u 3. jakosnoj ligi (501 obični), pokrenuta je velika kampanja i promidžba pikado sporta u Zadarskoj županiji. S obzirom na novonastale ekipe i vrlo brz razvoj pikada u Zadarskoj županiji od ove sezone utemeljene su dvije lige, prva županijska liga sa 8 ekipa koje se natječu u disciplini 501 MO i druga županijska liga gdje se natječe 10 ekipa a igra se 501 obični (singl out). Dakle u nepunih 17 mjeseci se od početnih 7 ekipa razvio vrlo respektabilan broj od čak 18 ekipa.
Prvo kolo u obje lige je skoro kompletirano, nedostaje još utakmica Voštarnica-Pristan koja je morala biti odgođena zbog više sile a odigrati će se u utorak, 16.10.2012.

Natjecanje su prve započele ekipe u drugoj županijskoj ligi (501 SO), i vidljivo je da su ekipe koje imaju barem malo natjecateljskog iskustva (kup i pokoji turnir) u velikoj prednosti.

U prvom kolu 2.županijske lige postignuti su slijedeći rezultati:

Manaus – Krigla     12:4
Prošlosezonski član Manausa, Goran Salopek, osnovao je vlastitu ekipu i igrom sudbine odmah u prvom kolu poveo je svoju ekipu na gostovanje u Manaus. Ipak, osim spomenutog G.Salopeka koji je ostvario tri pobjede, gosti nisu imali raspoloženog igrača i domaći su slavili s uvjerljivih 12:4. Igrač utakmice je kapetan domaćih Antonio Jelenković sa sve četiri pobjede.

Porat Nin–Down Town    1:15
Rekordna pobjeda gostiju sa Poluotoka. Mladići iz Nina su očito pod dojmom prve službene utakmice odigrali daleko ispod svojih mogućnosti i pobjeda gostiju je apsolutno zaslužena. Down Town je u prošlosezonskom kupu stjecao iskustvo i pritom namučio Voštarnicu i Zaru a sad to iskustvo naplaćuju te za sada ostatak lige gleda s prvog mjesta.

LA – GM        6:10

Da je svaki početak težak uvjerili su se i dečki iz ekipe LA. Pružili su žestok otpor ali su gosti predvođeni Ivanom Grubićem ipak na kraju slavili. Kod domaćih najbolji Ivan Perić sa tri pobjede dok je sastav gostiju bio prilično ujednačen sa po tri pobjede I.Grubića i Hrvoja Paleke (novog pojačanja GM-a) uz dvije Marina Relje i Šime Režana.

Gorica – Monti        5:11

Odličan doček od strane domaćina doživjeli su igrači iz ekipe Monti. U odličnoj atmosferi iskusniji gosti su na kraju i slavili. Ekipa Monti je poprilično napredovala od kupa a uz to se i pojačala odličnim Markom Matosom (sve četiri pobjede). Upravo je on uz, također odličnog, Nikolu Cvitanovića (sve četiri pobjede) bio prevaga kojom su gosti došli do tri vrijedna gostujuća boda.

Poredak nakon 1.kola:
1.Down Town     1    1-0-0    15:1    3
2.Manaus    1    1-0-0    12:4    3
3.Monti    1    1-0-0    11:5    3
4.GM        1    1-0-0    10:6    3
5.LA        1    0-0-1    6:10    0
6.Gorica    1    0-0-1    5:11    0
7.Krigla        1    0-0-1    4:12    0
8.Porat Nin    1    0-0-1    1:15    0
9.Pristan    0    0-0-0    0:0    0
10.Voštarnica    0    0-0-0    0:0    0   

Nakon prvog odigranog kola (nepotpunog) može se pretpostaviti da će ipak malo iskusnije ekipe voditi bitku za vrh. Prije svega Monti ali ništa slabiji nisu niti Pristan, GM i Down Town. Voštarnica je imala nesreću da im je jedan od boljih igrača, Luka Peša, morao napustiti ekipu zbog poslovnih obaveza. Manaus je dobro krenuo ali će se tek u međusobnim susretima vidjeti koliko ove ekipe stvarno vrijede.

Najava drugog kola, srijeda 17.10.2012:
GM-Down Town … obje ekipe su dobro krenule u sezonu a koja će se odvojiti na vrhu znati ćemo nakon ove utakmice. Mala prednost ipak domaćinima zbog odigranih turnira ovog ljeta.
Krigla-Porat … obje ekipe će uložiti maksimum snaga kako bi došle do prvih bodova. Goran Salopek će ponovo predvoditi Kriglu ali će morati imati i pomoć suigrača. Dečki iz Nina će morati pokazati puno više nego u prvom kolu.
Monti-Manaus … jedan od derbija kola, ali biti će iznenađenje ako Monti ne uzme sva tri boda. M.Matos i N.Cvitanović su odigrali odlično u prvom kolu i ako tako nastave, A.Jelenković i F.Krznarić kod gostiju neće biti dovoljni da ih zaustave.
Pristan-Gorica … bez uvrede ali domaćini su veliki favoriti u ovom susretu. V.Eškinja je najavio borbu Pristana za prvo mjesto i ako protiv novaka iz Gorice ne uzmu bodove, ambicije bi im mogle naglo splasnuti.
LA-Voštarnica … iako su dečki iz LA u prvom kolu pružili solidnu igru, protiv Voštarnice će morati biti još bolji. Iskustvo je na strani gostiju ali su oslabljeni za Luku Pešu. Ipak prednost gostima.

U prvoj županijskoj ligi (501 MO) odigrani su slijedeći susreti:

Jazine 2 – N.Bokanjac    9:7
Derbi kola a vjerojatno i cijelog prvog dijela sezone odigran je u Kvartu a Jazine 2 su upisale vrijednu pobjedu i barem malo isprale gorak okus gubitka prošlosezonskog prvenstva u zadnjem kolu.  Nakon 9:5 za domaće, N.Bokanjac je uspio samo ublažiti poraz za konačnih 9:7. Roko Sturnela i Ivan Zubčić su vukli Jazine i zajedno su ostvarili šest pobjeda. Kad im se priključio Daniel Krizman stvar je bila riješena. Nino Barić je nakon odličnog nastupa u Županji totalno podbacio i upisao sva četiri poraza. Očito je postao pravi mamac za protivnike. Kod gostiju najraspoloženiji Šime Z.Buterin sa tri pobjede i izlazom u petom krugu. Inače, sama utakmica obilovala je odličnim potezima pri čemu je prednjačio Ivan Zubčić koji je tri puta skidao 171.

Barba – Liberty         10:6
Prema prognozama uoči prvenstva, ekipi Barbe su davane solidne šanse za plasman u sami vrh. Da te priče nisu bile prazne, vidjelo se već nakon prvog kola. Uvjerljivih 10:6 protiv nezgodne ekipe Liberty odličan su početak a posebne pohvale zaslužuje Livio Stipčević koji je savladao sva četiri igrača sa Bilog Briga. Od početka je Barba bio u vodstvu 3:1, 6:2 a završni udarac za 9:3 zadaje Nik Lončar (ukupno tri pobjede). Kod gostiju se više očekivalo od Ivana Ražnjevića i Denisa Paravinje (obojca po 2 pobjede). Pohvala i Libertyju na hrabrosti pri ubacivanju u igru juniora Petra Kambera koji je uz to i zabilježiio pobjedu protiv, također debitanta, Ive Pavića.

3M – CD        5:11
Iako poprilično oslabljeni i pomlađeni, sastav 3M-a ni u snu nije očekivao ovakav debakl na početku prvenstva. Po tradiciji ove dvije ekipe još nikada nije slavio domaćin a to se i večeras dogodilo. Zemuničani su doputovali bez prevelikih ambicija i sa svega par treninga ali su i takvi bili prejaki za domaćine. Mateo Iveljić je dobro krenuo za 3M, sa dvije pobjede, ali je deprimiran lošom igrom svoje ekipe i on posustao. Nako što je Cico Čanković uspio okrenuti meč protiv Tonija Frlete već je u prvom susretu bilo jasno da će 3M teško do bodova. Za pohvaliti je ligaški debi mladog, 14-godišnjeg Luke Ađanskog koji je odigrao nekoliko lijepih poteza a i uzeo je vrijednu pobjedu protiv Marina Šarića. Igrač utakmice, sa sve četiri pobjede bio je Josip Ražov.

Zara – Vidikovac    9:7
Zadnja utakmica kola ponudila je u najveću dramu. Domaćini su se uspjeli odvojiti na 8:5 ali Marin Lacić popušta osigurati pobjedu u srazu sa imenjakom Čolakom. Ipak u posljednjoj partiji pobjedu za slavlje prva tri boda donio je Žeki Šarić pobjedivši Romana Skroču.

Vidikovac je puno napredovao, postao je respektabilna ekipa ali niti Ivan Matak niti Marin Čolak nisu imali svoj dan. Ipak, ponovo odlični, Slaven Matek je sa četiri pobjede vukao Zaru a odličnu igru pružio je i Žeki Šarić (3 pobjede). Bilo je muke na izlazima ali za nijansu koncentriraniji igrači Zare. Andrej Kezić i Marin Lacić su dodali po jednu pobjedu i to je bilo dosta za prvu pobjedu. Niti Romano Skroče kod gostiju nije blistao (promašaji na izlazu) a sve je ugodno iznenadio Ive Serdarević.

Poredak nakkon 1.kola:

  1. CD        1    1-0-0    11:5    3
  2. Barba        1    1-0-0    10:6    3
  3. Jazine 2    1    1-0-0    9:7    3
  4. Zara        1    1-0-0    9:7    3
  5. Vidikovac    1    0-0-1    7:9    0
  6. N.Bokanjac    1    0-0-1    7:9    0
  7. Liberty        1    0-0-1    6:10    0
  8. 3M        1    0-0-1    5:11    0

Več na početku je vidljivo da će se za vrh ponovo boriti Jazine 2 i Novi Bokanjac, a njima uz bok bi trebala biti dobro izbalansirana ekipa Barbe. Zara bi svakom od njih mogla pokvariti dan ali će im forma morati biti konstantnija nego prošle sezone. Kako sad stvari stoje CD, Liberty, Vidikovac i 3M bi mogli voditi grčevitu borbu za ostanak u prvoj županijskoj ligi.

Najava drugog kola, četvrtak 18.10.2012:

Vidikovac-N.Bokanjac … Nezgodan raspored na početku imaju igrači N.Bokanjca. Prvo su išli u goste direktnom konkurentu za vrh, Jazinama a sad opet u goste. Ovaj put kod Vidikovca koji je tijesno poražen u prvom kolu. Ni jedni ni drugi nemaju prava na kiks ako žele prema gornjem dijelu tablice. N.Bokanjac je favorit na papiru ali imaju i igrači Vidikovca što za pokazati.

CD Zemunik-Jazine 2 … Upravo gubitak domaćih bodova je prošle sezone koštao Zemuničane boljeg plasmana od trećeg mjesta. Nezgodno je to što im stižu Jazine 2 koje, nakon pobjede protiv N.Bokanjca, ne namjeravaju ispustiti mjesto u vrhu tablice. Iako je CD uzeo važne bodove na Plovaniji za iznenađenje protiv Jazina 2 trebati će im puno bolja igra. Možda je šansa domaćih u tome što Roko Sturnela zbog poslovnih obaveza neće nastupiti ali možda šansu dobije mladi Tomi Pleslić.

Zara-Barba … Vrlo zanimljiv susret u kojem će Zara ganjati drugu uzastopnu domaću pobjedu ali protiv odlične ekipe iz Sukošana nitko nemože sa sigurnošću računati na bodove. Domaći računaju na Slavena Mateka ali gosti će odgovoriti sa Božom Smolićem. Možda prevagu donesu igrači koji u prvom kolu nisu bili na nivou svog renomea a to su kod domaćih Marin Lacić a kod gostiju Jure Jerak.

Liberty-3M … Susret dviju momčadi koje su pretrpile najuvjerljivije poraze u prvom kolu gurnuti će jednu od njih na samo začelje i grčevitu borbu za opstanak. Iako je baš na Bilom Brigu, u posljednjem kolu prošlog prvenstva 3M došao do pobjede i trećeg mjesta, teško je očekivati sličan scenarij ovoga puta.

1.KOLO

Datum 10.10.2012. godine ostati će u povijesti Zadarskog pikada zapisan istaknutim slovima. Naime, nakon prošlogodišnje premijerne sezone u kojoj je nastupilo 10 ekipa u 3. jakosnoj ligi (501 obični), pokrenuta je velika kampanja i promidžba pikado sporta u Zadarskoj županiji. S obzirom na novonastale ekipe i vrlo brz razvoj pikada u Zadarskoj županiji od ove sezone utemeljene su dvije lige, prva županijska liga sa 8 ekipa koje se natječu u disciplini 501 MO i druga županijska liga gdje se natječe 10 ekipa a igra se 501 obični (singl out). Dakle u nepunih 17 mjeseci se od početnih 7 ekipa razvio vrlo respektabilan broj od čak 18 ekipa.
Prvo kolo u obje lige je skoro kompletirano, nedostaje još utakmica Voštarnica-Pristan koja je morala biti odgođena zbog više sile a odigrati će se u utorak, 16.10.2012.
Natjecanje su prve započele ekipe u drugoj županijskoj ligi (501 SO), i vidljivo je da su ekipe koje imaju barem malo natjecateljskog iskustva (kup i pokoji turnir) u velikoj prednosti.
U prvom kolu 2.županijske lige postignuti su slijedeći rezultati:
Manaus – Krigla     12:4
Prošlosezonski član Manausa, Goran Salopek, osnovao je vlastitu ekipu i igrom sudbine odmah u prvom kolu poveo je svoju ekipu na gostovanje u Manaus. Ipak, osim spomenutog G.Salopeka koji je ostvario tri pobjede, gosti nisu imali raspoloženog igrača i domaći su slavili s uvjerljivih 12:4. Igrač utakmice je kapetan domaćih Antonio Jelenković sa sve četiri pobjede.
Porat Nin–Down Town    1:15
Rekordna pobjeda gostiju sa Poluotoka. Mladići iz Nina su očito pod dojmom prve službene utakmice odigrali daleko ispod svojih mogućnosti i pobjeda gostiju je apsolutno zaslužena. Down Town je u prošlosezonskom kupu stjecao iskustvo i pritom namučio Voštarnicu i Zaru a sad to iskustvo naplaćuju te za sada ostatak lige gleda s prvog mjesta.
LA – GM        6:10
Da je svaki početak težak uvjerili su se i dečki iz ekipe LA. Pružili su žestok otpor ali su gosti predvođeni Ivanom Grubićem ipak na kraju slavili. Kod domaćih najbolji Ivan Perić sa tri pobjede dok je sastav gostiju bio prilično ujednačen sa po tri pobjede I.Grubića i Hrvoja Paleke (novog pojačanja GM-a) uz dvije Marina Relje i Šime Režana.
Gorica – Monti        5:11
Odličan doček od strane domaćina doživjeli su igrači iz ekipe Monti. U odličnoj atmosferi iskusniji gosti su na kraju i slavili. Ekipa Monti je poprilično napredovala od kupa a uz to se i pojačala odličnim Markom Matosom (sve četiri pobjede). Upravo je on uz, također odličnog, Nikolu Cvitanovića (sve četiri pobjede) bio prevaga kojom su gosti došli do tri vrijedna gostujuća boda.

Poredak nakon 1.kola:
1.Down Town     1    1-0-0    15:1    3
2.Manaus    1    1-0-0    12:4    3
3.Monti    1    1-0-0    11:5    3
4.GM        1    1-0-0    10:6    3
5.LA        1    0-0-1    6:10    0
6.Gorica    1    0-0-1    5:11    0
7.Krigla        1    0-0-1    4:12    0
8.Porat Nin    1    0-0-1    1:15    0
9.Pristan    0    0-0-0    0:0    0
10.Voštarnica    0    0-0-0    0:0    0   
Nakon prvog odigranog kola (nepotpunog) može se pretpostaviti da će ipak malo iskusnije ekipe voditi bitku za vrh. Prije svega Monti ali ništa slabiji nisu niti Pristan, GM i Down Town. Voštarnica je imala nesreću da im je jedan od boljih igrača, Luka Peša, morao napustiti ekipu zbog poslovnih obaveza. Manaus je dobro krenuo ali će se tek u međusobnim susretima vidjeti koliko ove ekipe stvarno vrijede.
Najava drugog kola, srijeda 17.10.2012:
GM-Down Town … obje ekipe su dobro krenule u sezonu a koja će se odvojiti na vrhu znati ćemo nakon ove utakmice. Mala prednost ipak domaćinima zbog odigranih turnira ovog ljeta.
Krigla-Porat … obje ekipe će uložiti maksimum snaga kako bi došle do prvih bodova. Goran Salopek će ponovo predvoditi Kriglu ali će morati imati i pomoć suigrača. Dečki iz Nina će morati pokazati puno više nego u prvom kolu.
Monti-Manaus … jedan od derbija kola, ali biti će iznenađenje ako Monti ne uzme sva tri boda. M.Matos i N.Cvitanović su odigrali odlično u prvom kolu i ako tako nastave, A.Jelenković i F.Krznarić kod gostiju neće biti dovoljni da ih zaustave.
Pristan-Gorica … bez uvrede ali domaćini su veliki favoriti u ovom susretu. V.Eškinja je najavio borbu Pristana za prvo mjesto i ako protiv novaka iz Gorice ne uzmu bodove, ambicije bi im mogle naglo splasnuti.
LA-Voštarnica … iako su dečki iz LA u prvom kolu pružili solidnu igru, protiv Voštarnice će morati biti još bolji. Iskustvo je na strani gostiju ali su oslabljeni za Luku Pešu. Ipak prednost gostima.

U prvoj županijskoj ligi (501 MO) odigrani su slijedeći susreti:
Jazine 2 – N.Bokanjac    9:7
Derbi kola a vjerojatno i cijelog prvog dijela sezone odigran je u Kvartu a Jazine 2 su upisale vrijednu pobjedu i barem malo isprale gorak okus gubitka prošlosezonskog prvenstva u zadnjem kolu.  Nakon 9:5 za domaće, N.Bokanjac je uspio samo ublažiti poraz za konačnih 9:7. Roko Sturnela i Ivan Zubčić su vukli Jazine i zajedno su ostvarili šest pobjeda. Kad im se priključio Daniel Krizman stvar je bila riješena. Nino Barić je nakon odličnog nastupa u Županji totalno podbacio i upisao sva četiri poraza. Očito je postao pravi mamac za protivnike. Kod gostiju najraspoloženiji Šime Z.Buterin sa tri pobjede i izlazom u petom krugu. Inače, sama utakmica obilovala je odličnim potezima pri čemu je prednjačio Ivan Zubčić koji je tri puta skidao 171.
Barba – Liberty         10:6
Prema prognozama uoči prvenstva, ekipi Barbe su davane solidne šanse za plasman u sami vrh. Da te priče nisu bile prazne, vidjelo se već nakon prvog kola. Uvjerljivih 10:6 protiv nezgodne ekipe Liberty odličan su početak a posebne pohvale zaslužuje Livio Stipčević koji je savladao sva četiri igrača sa Bilog Briga. Od početka je Barba bio u vodstvu 3:1, 6:2 a završni udarac za 9:3 zadaje Nik Lončar (ukupno tri pobjede). Kod gostiju se više očekivalo od Ivana Ražnjevića i Denisa Paravinje (obojca po 2 pobjede). Pohvala i Libertyju na hrabrosti pri ubacivanju u igru juniora Petra Kambera koji je uz to i zabilježiio pobjedu protiv, također debitanta, Ive Pavića.
3M – CD        5:11
Iako poprilično oslabljeni i pomlađeni, sastav 3M-a ni u snu nije očekivao ovakav debakl na početku prvenstva. Po tradiciji ove dvije ekipe još nikada nije slavio domaćin a to se i večeras dogodilo. Zemuničani su doputovali bez prevelikih ambicija i sa svega par treninga ali su i takvi bili prejaki za domaćine. Mateo Iveljić je dobro krenuo za 3M, sa dvije pobjede, ali je deprimiran lošom igrom svoje ekipe i on posustao. Nako što je Cico Čanković uspio okrenuti meč protiv Tonija Frlete već je u prvom susretu bilo jasno da će 3M teško do bodova. Za pohvaliti je ligaški debi mladog, 14-godišnjeg Luke Ađanskog koji je odigrao nekoliko lijepih poteza a i uzeo je vrijednu pobjedu protiv Marina Šarića. Igrač utakmice, sa sve četiri pobjede bio je Josip Ražov.
Zara – Vidikovac    9:7
Zadnja utakmica kola ponudila je u najveću dramu. Domaćini su se uspjeli odvojiti na 8:5 ali Marin Lacić popušta osigurati pobjedu u srazu sa imenjakom Čolakom. Ipak u posljednjoj partiji pobjedu za slavlje prva tri boda donio je Žeki Šarić pobjedivši Romana Skroču.
Vidikovac je puno napredovao, postao je respektabilna ekipa ali niti Ivan Matak niti Marin Čolak nisu imali svoj dan. Ipak, ponovo odlični, Slaven Matek je sa četiri pobjede vukao Zaru a odličnu igru pružio je i Žeki Šarić (3 pobjede). Bilo je muke na izlazima ali za nijansu koncentriraniji igrači Zare. Andrej Kezić i Marin Lacić su dodali po jednu pobjedu i to je bilo dosta za prvu pobjedu. Niti Romano Skroče kod gostiju nije blistao (promašaji na izlazu) a sve je ugodno iznenadio Ive Serdarević.

Poredak nakkon 1.kola:

  1. CD        1    1-0-0    11:5    3
  2. Barba        1    1-0-0    10:6    3
  3. Jazine 2    1    1-0-0    9:7    3
  4. Zara        1    1-0-0    9:7    3
  5. Vidikovac    1    0-0-1    7:9    0
  6. N.Bokanjac    1    0-0-1    7:9    0
  7. Liberty        1    0-0-1    6:10    0
  8. 3M        1    0-0-1    5:11    0

Več na početku je vidljivo da će se za vrh ponovo boriti Jazine 2 i Novi Bokanjac, a njima uz bok bi trebala biti dobro izbalansirana ekipa Barbe. Zara bi svakom od njih mogla pokvariti dan ali će im forma morati biti konstantnija nego prošle sezone. Kako sad stvari stoje CD, Liberty, Vidikovac i 3M bi mogli voditi grčevitu borbu za ostanak u prvoj županijskoj ligi.   
Najava drugog kola, četvrtak 18.10.2012:
Vidikovac-N.Bokanjac … Nezgodan raspored na početku imaju igrači N.Bokanjca. Prvo su išli u goste direktnom konkurentu za vrh, Jazinama a sad opet u goste. Ovaj put kod Vidikovca koji je tijesno poražen u prvom kolu. Ni jedni ni drugi nemaju prava na kiks ako žele prema gornjem dijelu tablice. N.Bokanjac je favorit na papiru ali imaju i igrači Vidikovca što za pokazati.
CD Zemunik-Jazine 2 … Upravo gubitak domaćih bodova je prošle sezone koštao Zemuničane boljeg plasmana od trećeg mjesta. Nezgodno je to što im stižu Jazine 2 koje, nakon pobjede protiv N.Bokanjca, ne namjeravaju ispustiti mjesto u vrhu tablice. Iako je CD uzeo važne bodove na Plovaniji za iznenađenje protiv Jazina 2 trebati će im puno bolja igra. Možda je šansa domaćih u tome što Roko Sturnela zbog poslovnih obaveza neće nastupiti ali možda šansu dobije mladi Tomi Pleslić.
Zara-Barba … Vrlo zanimljiv susret u kojem će Zara ganjati drugu uzastopnu domaću pobjedu ali protiv odlične ekipe iz Sukošana nitko nemože sa sigurnošću računati na bodove. Domaći računaju na Slavena Mateka ali gosti će odgovoriti sa Božom Smolićem. Možda prevagu donesu igrači koji u prvom kolu nisu bili na nivou svog renomea a to su kod domaćih Marin Lacić a kod gostiju Jure Jerak.
Liberty-3M … Susret dviju momčadi koje su pretrpile najuvjerljivije poraze u prvom kolu gurnuti će jednu od njih na samo začelje i grčevitu borbu za opstanak. Iako je baš na Bilom Brigu, u posljednjem kolu prošlog prvenstva 3M došao do pobjede i trećeg mjesta, teško je očekivati sličan scenarij ovoga puta.





Related Articles

Komentari

  1. Pingback: definews
  2. Pingback: buy delta 8
  3. Pingback: 샌즈카지노
  4. Pingback: 퍼스트카지노
  5. Pingback: 우리카지노
  6. Pingback: 메리트카지노
  7. Pingback: 코인카지노
  8. Pingback: Vidalista 20mg
  9. Pingback: order guns online
  10. Pingback: Cannabis Oil
  11. Pingback: 18 Gauge Needle
  12. Pingback: Nitrile Gloves
  13. Pingback: kawasaki vulcan
  14. Pingback: crossdressers cams
  15. Pingback: SEO Nanaimo
  16. Pingback: mp3 juice
  17. Pingback: visit
  18. Pingback: موقع سكس
  19. Pingback: strap on pegging
  20. Pingback: adam and eve
  21. Pingback: CARGO HOLIDAYS
  22. Pingback: Pac-Man World
  23. Pingback: about canada
  24. Pingback: in nanaimo
  25. Pingback: anal sex toys
  26. Pingback: gas fireplace
  27. Pingback: sex toys
  28. Pingback: vibrator
  29. Pingback: repair my phone
  30. Pingback: porn
  31. Pingback: Colt Python
  32. Pingback: SIG Sauer P210
  33. Pingback: sex
  34. Pingback: realistic dildo
  35. Pingback: Guns for Sale
  36. Pingback: prostate massager
  37. Pingback: best delta 8
  38. Pingback: double dildo
  39. Pingback: Delta 8
  40. Pingback: delta 8 for sale
  41. Pingback: where to buy weed
  42. Pingback: anal sex toys
  43. Pingback: guns for sale
  44. Pingback: Obligasi
  45. Pingback: MILF Porn
  46. Pingback: maltepe escort
  47. Pingback: Thc Cartridge
  48. Pingback: Rainbow Boa
  49. Pingback: best workout sets
  50. Pingback: insulated shed
  51. Pingback: sex toy review
  52. Pingback: HBCUEX
  53. Pingback: buy juul pods
  54. Pingback: glo carts extracts
  55. Pingback: rugers for sale
  56. Pingback: spiritual healing
  57. Pingback: Pc hilfe meilen
  58. Pingback: male strokers
  59. Pingback: butterfly strap on
  60. Pingback: adult sex stories
  61. Pingback: tech
  62. Pingback: happyluke
  63. Pingback: taksim escort
  64. Pingback: thrusting rabbit
  65. Pingback: anal massager
  66. Pingback: mersin escort
  67. Pingback: fun88
  68. Pingback: panty vibe
  69. Pingback: pocket stroker
  70. Pingback: vacuum vagina pump
  71. Pingback: ruay
  72. Pingback: real skin dildo
  73. Pingback: dildo with balls
  74. Pingback: brazzers step mom
  75. Pingback: site de streaming
  76. Pingback: site de streaming
  77. Pingback: CTRLCOIN
  78. Pingback: pocket vagina
  79. Pingback: sex education
  80. Pingback: 1xbit
  81. Pingback: realistic stroker
  82. Pingback: best in ottawa
  83. Pingback: beekar
  84. Pingback: pmang-no1.com
  85. Pingback: magno
  86. Pingback: Fir Vale Academy
  87. Pingback: mp3download
  88. Pingback: Consultant seo
  89. Pingback: sig p938 for sale
  90. Pingback: pdx1 12 defender
  91. Pingback: taurus g3c sale
  92. Pingback: magic mushrooms
  93. Pingback: juul pods
  94. Pingback: arabian sand boa
  95. Pingback: runtz cans
  96. Pingback: 3080 ftw3 msrp
  97. Pingback: RissMiner
  98. Pingback: dizziness
  99. Pingback: bitcoin
  100. Pingback: Tours to Uganda
  101. Pingback: sig sauer rifles
  102. Pingback: male stroker
  103. Pingback: male masturbators
  104. Pingback: BUY WEED ONLINE
  105. Pingback: happyLuke
  106. Pingback: Mining Rigs
  107. Pingback: CableFreeTV News
  108. Pingback: Artvin Gazette
  109. Pingback: dankwood
  110. Pingback: bigg boss
  111. Pingback: Shroom Edibles
  112. Pingback: Daily CBD
  113. Pingback: beretta 22 handgun
  114. Pingback: Buy 2L GBL Cleaner
  115. Pingback: saint edge
  116. Pingback: iwi tavor 308
  117. Pingback: stiizy
  118. Pingback: sig sauer p238
  119. Pingback: blue dream stiiizy
  120. Pingback: uca.com.vn
  121. Pingback: Source
  122. Pingback: Paint Sprayer
  123. Pingback: ruger 22/45 lite
  124. Pingback: best butt plug
  125. Pingback: divorce lawyers
  126. Pingback: Wr250r
  127. Pingback: HELEX PILLS
  128. Pingback: clit massagers
  129. Pingback: buy graphics card
  130. Pingback: vape carts
  131. Pingback: bullet vibrator
  132. Pingback: what are sextoys
  133. Pingback: Bushmaster XM-15
  134. Pingback: prepaid visacard
  135. Pingback: junk car removal
  136. Pingback: Cci 41 primers
  137. Pingback: glock 43x for sale
  138. Pingback: - do-si-dos strain
  139. Pingback: lottovip
  140. Pingback: dildo
  141. Pingback: wavellite for sale
  142. Pingback: kimber custom ii
  143. Pingback: lingam massage
  144. Pingback: beylikduzu escort
  145. Pingback: glo extracts
  146. Pingback: disney
  147. Pingback: pano
  148. Pingback: cz bren 2 for sale
  149. Pingback: clitoral vibrator
  150. Pingback: Real krt
  151. Pingback: junk cars
  152. Pingback: BERETTA 92FS
  153. Pingback: Google
  154. Pingback: thrusting rabbit
  155. Pingback: canadian podcast
  156. Pingback: World News Today
  157. Pingback: Watermelon haupia
  158. Pingback: Bubble hash
  159. Pingback: Litto
  160. Pingback: Bubble hash
  161. Pingback: JXNhGmmt
  162. Pingback: University of Embu
  163. Pingback: confeitofilm
Back to top button