112IzdvojenoZadar

Odjel za gospodarski kriminalitet i korupciju upao u NK Zadar, ispitat će i Kalmetinog vozača

Samo nekoliko dana nakon što je ZADAR News objavio intervju sa sada već bivšim direktorom Nogometnog kluba Zadar, Svetkom Ćustićem koji nam je kazao kako je bio nagovaran i pritiskan da potpiše ugovor s aktualnim, novoizabranim direktorom NK Zadar, koji je u vrijeme dok je Ćustić bio direktor kluba bio član Nadzornog odbora, reagirala je PU zadarska, ali i Državno odvjetništvo.

Damir Knežević prikupio je nula kuna na donatorskoj večeri

Prema Ćustićevim informacijama, on je potpisao ugovor s Kneževićem, kojemu je mjesečno pripalo 7.500,00 kn, odnosno ukupno 22,500.00 kn temeljem tromjesečnog ugovora. Ćustić nam je kazao i kako je Knežević organizirao donatorsku večeru za NK Zadar na kojoj se prikupilo ravno nula kuna. U razgovoru za ZADAR News od prije nekoliko dana, na upit što je radio u klubu ta tri mjeseca, Knežević se nije mogao sjetiti. Zapravo, sjetio se samo donatorske večere.

O tome nas je danas izvijestila glasnogovornica PU zadarske, Ivana Grbin.

“Poštovani,
Policijski službenici PU zadarske, Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provode izvide u svezi navedenog. Po završetku provođenja izvida izvijestit ćemo Vas o poduzetom.

S poštovanjem,
Ivana Grbin”, stoji u priopćenju.

‘Kalmetin vozač Damir Kalapač član je NO’

Kako neslužbeno doznajemo, osim svih članova aktualnog NO NK Zadar, bit će ispitan i predsjednik Turističke zajednice Grada Zadra, Mario Paleka kojega mnogi ljudi povezani s klubom prozivaju za političko kadroviranje.

– Istina je takva da je ovo sve maslo Marija Paleke, najboljeg prijatelja gradonačelnika Branka Dukića i ako netko mora biti ispitan, onda je to on. Neka mu samo pogledaju telefonske pozive prema članovima NO prije i nakon sjednica i svima će sve biti jasno – kazao je naš izvor koji je želio ostati anoniman.

Ispitat će se i Mario Paleka?

On napominje i kako o svemu itekako zna i Božidar Kalmeta, koji je u NO ugurao svog osobnog vozača, Damira Kalapača.

– Pogledajte i kako je u NO upao Damir Kalapač. Koje su njegove kompetencije osim igranja nogometa s Božidarom Kalmetom i razvoženjem njega i članova njegove obitelji? Privatnu prćiju su napravili od kluba i zato i je ovako kako je i zato će, nažalost, biti i gore – kazao je za kraj naš izvor.

Klub više nema ni e-mail adresu

Iako smo u više navrata od predsjednika NO NK Zadar, Josipa Miočića pokušali doći do novog službenog e-maila kako bismo mu poslali pitanja vezana za njegov rad u NO, na naš upit da nam proslijedi novu klupsku e-mail adresu (jer ista više ne funkcionira), isti nam nije odgovorio. Jednako je bilo i s Damirom Kneževićem koji nam, baš kao ni Miočić, nije poslao novi klupski e-mail.

Sve u svemu, kako stvari stoje, slijede uzbudljivi dani kada je u pitanju NK Zadar. Tko će u policiji i Državnom odvjetništvu biti ispitan, tko je već ispitan i u kojem kontekstu čitajte u narednim danima na stranicama ZADAR Newsa.

NASTAVLJA SE…





Related Articles

Back to top button