VijestiZadarZadne-Izdvojeno

Odustao i od isprike: Kalmeta povukao tužbu protiv sindikalca u HAC-u

kalmeta“Povući ću tužbu samo ako se Mijat Stanić ispriča”, rekao je prije mjesec dana bivši ministar prometa, a danas zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta kada je tužio šefa Nezavisnog cestarskog sindikata zbog izjava i optužbi za malverzacije u njegovom resoru.

Pokreće se građanska parnica

No, danas je Kalmeta odustao od tužbe, nije se pojavio na ročištu, a Stanić se nije ispričao ni odustao od svojih izjava koje terete Kalmetu.

Iako je odustao od kaznenog progona, Kalmeta će ipak nastaviti parnicu. Pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu pokrenut će, kako je najavljeno, građansku parnicu. Kalmetina odvjetnica Vesna Alaburić rekla je danas kako zadarski gradonačelnik građanskom parnicom protiv Stanića traži jednu kunu, jer mu “nije u interesu materijalna korist” već dokazi da su Stanićeve optužbe – neistinite.

Kalmeta: Nesaglediva šteta zbog izjava

Naime, Kalmeta je tužbu pokrenuo zbog nekolicine Stanićevih izjava u kojima ga povezuje s korupcijom u HAC-u. Tako je Stanić, između ostalog, kazao kako je uvjeren da je dio novca iz afere Remorker završio u Kalmetinim džepovima. Dodatni razlog tužbe je i kaznena prijava koju je Stanić predao protiv Kalmete.

U toj prijavi Stanić proziva Kalmetu zbog korupcije, a bivši ministar ga tuži jer je sadržaj prijave otkrio medijima. Kalmeta tvrdi da Stanićeve optužbe nisu činjenično utemeljene.

“On me već više od tri godine nastoji difamirati svojim javnim istupima i izjavama”, tvrdio je Kalmeta dodajući da je nastala ne samo nesaglediva šteta za njegov ugled i čast, već i za ugled i čast njegove obitelji.

Stanić: Nikada mi nije palo na pamet ispričati se

“Kalmeta se nije pojavio na sudu nego je preko odvjetnice Vesne Alaburić poručio da odustaje od tužbe”, kaže nam Stanić dodajući kako je Kalmeta vjerojatno shvatio kako će sve završiti. Stanić žali zbog ove situacije jer se nadao kako će na sudu imati priliku iznijeti svoja saznanja o pljački koju je osmislio i kadrovirao Kalmeta.

“Ma gledajte on je to išao namjerno napraviti. U smislu ja sam nešto rekao, pa on mene sada tuži. No, shvatio je da je pogriješio jer bi na sudu objasnio sve ono što je Kalmeta radio u svom mandatu”, kaže nam Stanić koji je pokušao ispraviti i Kalmetinu tužbu.

“On kaže da ja govorim protiv njega tri godine. Nije istina! Ja iznosim dokaze o Kalmeti više od pet godina”, kaže Stanić dodajući da mu u ni jednom trenutku nije palo na pamet ispričati se Kalmeti.





Related Articles

Back to top button