VijestiZadarZadne-Izdvojeno

OKTOBERFEST U ZADRU Iz Paulanera i Augustinera stiže piva ekskluzivno rađena za bavarski sajam

famous-2Atmosferu najvećeg sajma na svijetu, münchenskog Oktoberfesta ove godine možemo doživjeti u Hrvatskoj – i to ni manje ni više nego u Zadru!

Iz Pivnica Paulaner i Augustiner u Famous bar na Boriku stiže pošiljka pive ekskluzivno rađena za bavarski sajam kojeg godišnje posjeti oko sedam milijuna ljudi.2paulaner_und_oktoberfest_1

Suradnja s dvije pivovare iz društva “Velike šestorke”

Nije bilo jednostavno doći do suradnje s čak dvije od šest pivovara u svijetu poznatih kao „Velika šestorka“ (Augustiner, Hacker-Pschorr, Hofbräu, Löwenbräu, Paulaner i Spaten) koje  isključivo za potrebe Oktoberfesta spravljaju tzv. lager piva koja sadržavaju do šest posto alkohola, a njihova posebnost proizlazi iz činjenice da od ožujka preko ljetnih mjeseci fermentiraju sve do vremena festivala.

Količine su, naravno, ograničene, no svakoga dana, od 19. rujna do 4. listopada, istinskim pivoljupcima u Famous baru na raspolaganju će biti po dvije bačve.

 IMG_2078Bratwurst – najpoznatije njemačko jelo

Uz vrhunsko pivo, tradicionalnu bavarsku atmosferu doživjet ćemo i kroz degustaciju Bratwursta, tradicionalnog njemačkog jela i još jednog simbola Oktoberfesta. Riječ je o kobasicama  koje se izrađuju od mješavine mljevene teletine i svinjetine, a začinjavaju solju, vlascem, peršinom i paprikom te poslužuju s kiselim kupusom.





Related Articles

Back to top button