IzdvojenoZadar

OPĆINSKI SUD PRESUDIO – Ivica Kero osuđen zbog vrijeđanja profesorice Škare i profesora Vulina

DO KAD ĆE MINISTAR TOLERIRATI NASILNIKA KERA?

Nekadašnji ravnatelj biogradske gimnazije, a sada v.d. ravnatelja, HDZ-ovac Ivica Kero, osuđen je na Općinskom sudu u Zadru jer je profesoricu Zrinku Škaru i profesora Jakova Vulina u pismu koje je poslao predsjedniku Sindikata Preporod, Željku Stipiću, i tako pismo sa svojim gadarijama učinio dostupnim više ljudi nazvao neljudima.

Epilog je to sudskog procesa koji je trajao dvije godine, a kojega je otkrio ZADAR News.

Naš portal je ujedno i jedini medij u državi koji je od početka pisao o ovoj aferi. 

– Da smo u uređenoj državi takav ravnatelj bi dobio otkaz, a ne dijelio otkaze drugima i zapošljavao na neodređeno vrijeme druge osobe dok se vode sudski postupci – rekao je Jakov Vulin u razgovoru za ZADAR News.

– Ivica Kero je proglašen krivim za kazneno djelo uvrede i to je još jedan dokaz njegovog lošeg načina rada u odgojno obrazovnoj ustanovi u kojoj već dugo nanosi štetu ugledu SŠ Biograd na Moru i ugledu prosvjetnih djelatnika. Činjenica je da su škole mjesto nulte tolerancije na nasilje a uvrede koje je ispisao su zapravo verbalno nasilje i takvo ponašanje je apsolutno neprihvatljivo – učenicima ukazujemo da su takvi oblici ponašanja društveno neprihvatljivi pa bi se i onaj tko vodi ustanovi trebao toga pridržavati. Takvo vrijeđanje nas kao djelatnika, po mom osobnom mišljenju, zapravo je bilo dio njegovog plana da podjeli otkaze, što je kasnije i učinio. Vrijeđao nas je i dao revanšističke otkaze jer smo prijavitelji ozbiljnih nezakonitosti u njegovom radu. Tim pismom je zapravo rekao puno o sebi i metodama kojima je sklon da bi prikrio svoj dokazano loš i nezakonit rad – rekla je profesorica Zrinka Škara u razgovoru za ZADAR News.

Presudu je komenitala i pedagoginja Anđela Vulin koja je, kao i Zrinka Škara dobila otkaz od strane Ivice Kera samo zati jer je prokazala Kera u prijavama Prosvjetnoj inspekciji. Da paradoks bude veći po verbalong nasilnika Kera, prijave zbog kojih su Škara i Vulin dobile otkaz pokazale su se točnima.

Nije zgorega podsjetiti i kako je Ivica Kero zatajio humanitarnu pomoć za teško oboljelo dijete. I to je bila jedna od prijava koja je pedagoginju Anđelu Vulin i profesoricu Zrinku Škaru koštala otkaza.

– Ivica Kero je izvršio verbalno nasilje nad svojim djelatnicima, vrijeđao ih je što je nedopustivo pogotovo u jednoj odgojno – obrazovnoj ustanovi. Sjećam se govora Ivice Kere o nasilnicima (kojega su prenijeli mediji) kada smo u školi obilježavali Dan ružičastih majica zajedno s učenicima. Mislim da je upravo za ovu temu priklado ga citirati. “Volim reći da su, u principu, to kukavice. To je osoba koja se ne zna nositi, najprije sa sobom, a onda s problemom s kojim se susreće i svoju frustraciju i nezadovoljstvo misli da će riješiti tako da unesreći drugoga. Nasilnik je u principu osoba koja je sretna kada je drugi nesretan. Zašto? Jer on u sebi ne može pronaći zadovoljstvo. I to je ono protiv čega se svi mi trebamo boriti”. Iako se u puno stvari Kero i ja ne slažemo moram priznati da se u ovom možemo složiti – kazala je za kraj pedagoginja Anđela Vulin.

I dok je ovaj predmet konačno riješen što se prvog stupnja tiče, dva predmeta u kojima profesorica Škara i pedagoginja Vulin osporavaju nezakonite otkaze i dalje su u tijeku. Njih vodi sudac Tomislav Bago. Za vjerovati je kako bi i ovi predmeti u konačnici uskoro mogli biti riješeni.

A do kad će ministar Radovan Fuchs tolerirati sada i službeno osuđebog nasilnika na čelu jedne obrazovne ustanove, ostaje nam za vidjeti.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button