112Zadar

OPTUŽENI ZA ODUZIMANJE SLOBODE I TEŠKE OZLIJEDE Zadranku zatočio u kokošinjac, a njegov sin joj nogom slomio nos i zube!

Mjesec dana od nezapamćenog incidenta u Ulici Otokara Keršovanija u Zadru, gdje je 42-godišnja frizerka M.V. zarobljena u kokošinjac nakon čega je i brutalno pretučena na način da su joj izbijeni zubi i slomljen nos, pred Općinskim sudom u Zadru podignuta je optužnica protiv njezinih napadača. Optužnicom Općinskog državnog odvjetništva u Zadru (ODO), 51-godišnji Zadranin I.Č., tereti se za kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode za koje je zapriječena kazna zatvora u trajanju do tri godine, dok je njegov 30-godišnji sin P.Č. optužen za kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede.

Sumanuti čin oca i sina dogodio se u subotu, 14.svibnja, dok je 42-godišnjakinja šetala Ulicom Otokara Keršovanija sa svoja dva psa, retriverom i terijerom, koje nije držala na povodcu. Psi su se u jednom trenutku zaletjeli u kokošinjac obiteljske kuće koji su ugledali i tamo su zaklali desetak kokoši, unatoč pokušajima žene da ih spriječi. Ubrzo je na mjesto događaja dojurio razjareni valsnik kuće, 51-godišnjak, te je ženu zatvorio u kokošinjac zajedno sa ubijenim kokošima, iako mu je, kada su njezini psi napali kokoši, kazala da je spremna nadoknaditi štetu.

Nakon što je nesretna žena konačno uspjela izaći iz kokošinjca, te nazvati policiju, ispred nje se stvorio i sin 51-godišnjaka koji ju je tako udario nogom u lice da se onesvijestila. Nakon intervencije, policija je na licu mjesta uhitila i privela sina i oca kojem je nakon kriminalističke obrade određen i jednomjesečni pritvor. Protiv 30-godišnjeg sina podnesena je pak kaznena prijava redovnim putem zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Stradala Zadranka je prekršajno prijavljena zbog držanja životinja bez nadzora.

S teškim tjelesnim ozlijedama bila je smještena na neurokirurgiju Opće bolnice u Zadru jer su joj u napadu slomljeni nosna kost i dva zuba, a jedan joj je zub izbijen. Liječnici su joj morali sanirati i ubode, jer se u kokošinjcu nalazio i pčelarnik, pa su ženu izbole i pčele koje su izlijetale iz košnica.





Related Articles

Back to top button