112IzdvojenoZadar

OŠTRA REAKCIJA – Šime Vicković: Neka Nacionalni stožer poništi našu odluku ako misle da nije ispravna

Ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije u Zagrebu istaknuo je danas kako oni u ovom trenutku preporuke kakve je izdao Stožer civilne zaštite Zadarske županije nisu potvrdio.

– Ako odluka županijskih ili lokalnih stožera nije u skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, mi to ne odobravamo, kazao je ravnatelj Stožera civilne zaštite RH Damir Trut na upit treba li Nacionalni stožer odobriti sve ono što predloži određeni grad ili županija.

Vicković i Stožer nisu tražili preporuku Nacionalnog stožera

Načelnik zadarskog stožera Šime Vickovića. koji je skoro pa kopirao odluku Pavla Kalinića iz Zagreba kazao je kako je Stožer to učinio jednoglasno, na preporuku struke. 

– Grad Zagreb je tražio suglasnost, a mi nismo. Odluka je donesena jednoglasno i to na preporuku struke. Mi smo struku poslušali i želimo zaštititi stanovništvo. Vidite i sami da na području županije sada imamo više turista nego u 8. mjesecu, koji dolaze iz zemalja u kojima je potvrđen koronavirus. Nemoguće je sve to skupa kontrolirati i mi na ovaj način pokušavamo zaštititi stanovništvo, rekao je Vicković.

Vicković: Neka Nacionalni centar civilne zaštite poništi našu odluku

U razgovoru za ZADAR News on je kazao kako će Šibenik, Split i ostali gradovi kroz nekoliko dana donijeti identičnu odluku. Kazao je i kako poziva Nacionalni stožer civilne zaštite da ponište odluku zadarskog stožera, ako to žele.

– Neka Nacionalni stožer poništi našu odluku ako smatraju da ona nije dobra. Mi smatramo da je odluka na mjestu i prije svega smo se savjetovali sa strukom i temeljem jednoglasne odluke struke smo istu i donijeli. Vidjet ćete kroz par dana da će i Šibenik, Split i drugi gradovi donijeti istu odluku – kazao je za ZADAR News Vicković.

Identičnu, samostalnu odluku o uvođenju posebnih mjera za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom, bez potvrde Nacionalnog stožera u subotu je donio i Grad Biograd na Moru. 


Related Articles

Back to top button