Besplatno se pretplati na YouTube kanal ZADAR News Video

VijestiZadne-Izdvojeno

Osvetoljubiva Jaca naredila dr. Duji: Briši Sanju Bilač iz HDZ-a!


KAKO Index doznaje, Jadranka Kosor naložila je šefu splitskog HDZ-a Duji Marasoviću da iz stranke potjera Sanju Bilač, šeficu kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću. Očekivana je to reakcija šefice Jace na otvoreno pismo Sanje Bilač, koje je jučer podiglo veliku prašinu. Bilač je zatražila da Kosor da ostavku jer je svojim boljševičkim djelovanjem i njegovanjem kulta ličnosti srozala stranku na niske grane.

Kosor se opire demokratskim promjenama u stranci, koalira sa Kerumom bez odluke predsjedništva, izbornim inženjeringom želi odnijeti pobjedu nad konkurentima… Bilač je dosta toga iznijela i pri tom navukla Jacin gnjev. Nalog za izbacivanjem sasvim je očekivan i predstavlja kontinuitet brutalnog gušenja svake kritičke misli u HDZ-u.

Dr. Duje na sto muka

Dr. Duje se sada našao na stotinu muka. Svjestan je da bi postupanje po nalogu iz Zagreba predstavljalo pravo političko samoubojstvo. Za očekivati je da će se Marasović rukama i nogama opirati da on ne bude taj koji će donijeti odluku. Po svemu sudeći, defenzivnim manevrima nastojat će zakomplicirati situaciju i prevaliti odgovornost na župana Antu Sanadera, koji se dosad iskazao vjernim tumačem Jacine volje. On je taj koji je obavio sav prljav posao na gušenju demokratskih težnji u splitskom HDZ-u i za pretpostaviti je da se neće previše libiti oko izbacivanja Sanje Bilač.


Dogodi li se to tako, bila bi to još jedna velika pobjeda dr. Duje, koji bi iz ove vrlo ozbiljne krize izašao čistih ruku neokaljanog obraza. U slučaju da Jaca izgubi na izborima, čemu se većina HDZ-ovaca iskreno nada, bio bi to plus više. Marasović kao vođa pokreta otpora omraženom despotu, šef ilegale, spasitelj HDZ-a!
Related Articles


Back to top button