IzdvojenoZadar

Otišao je profesor Neno Marčev, dobri duh Zadra

NAPUSTIO NAS JE KRONIČAR JEDNOG VREMENA

Otišao je dobri duh Zadra, fotoreporter, kroničar i profesor Nenad Marčevi, vijest je ovo koja se poput munje proširila zadarskom Kalelargom danas prije podne. Marčev je bitku s opakom bolešću izgubio nakon dugogodišnjeg liječenja danas u zadarskoj bolnici u 9.30 u 71. godini života.

Neno je bio inženjer elektrotehnike, a dugi niz godina radio je kao profesor informatike u Ekonomsko – birotehničkoj i trgovačkoj školi. Prema vlastitom priznanju, a fotografijom se bavio od 1961. godine. Što se tiče kulturnog života grada, uvijek je bio prisutan i gotovo da nema manifestacije na kojoj nije bio prisutan kao fotograf, dok mu je to zdravlje dopuštalo.

U posljednjih nekoliko dana smo se čuli više puta, zadnji put prije šest dana

Da koincidencija bude zanimljivija, u posljednjih nekoliko dana više puta sam telefonski razgovarao s profesorom Nenom. Nakon što me nazvao sredinom lipnja ove godine, u srijedu 25. kolovoza zazvonio mi je mobitel, s druge strane bio je Neno koji je na ZADAR Newsu vidio najavu gostovanja Zdenka Jukića u emisiji Aktualno. Nakon desetak minuta razgovora me zamolio da mu pošaljem Jukićev ekonomski program koji je napisao za koaliciju Srcem za Zadar. Nakon što mi je Jukić proslijedio program, poslao sam ga Neni, a on mi je poželio sreću s emisijom, smatrajući kako ću imati izrazito zanimljivog, stručnog i pametnog gosta. Dan nakon emisije i Jukićevog gostovanja u Aktualnom, u subotu 28. kolovoza u 15:42h opet me nazvao i to je nažalost bio naš posljednji razgovor. Kazao mi je kako mu se emisija svidjela i kako bi ubuduće u emisiji trebao ugošćavati više pametnih ljudi kao što je Jukić. Nakon nekoliko minuta razgovora o samoj emisiji razgovarali smo i o nekim drugim temama. Neno nije djelovao kao da se predao niti je na bilo koji način zvučao apatično ili negativno, dapače, bio je vrlo optimističan i vedroga duha. Nažalost, šest dana kasnije otišao je na neko bolje mjesto gdje nema boli i patnje.

Hvala za sve dragi profesore, uvijek je bio gušt i zadovoljstvo razgovarati s tobom i od tebe učiti. Falit ćeš mi, tvoj dobri i pozitivni duh falit će Zadru.

Nikad zbogom, samo doviđenja, profesore.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button