IzdvojenoZadar

Ovako je pravomoćno osuđivana klevetnica i HDZ-ovka Arijana Baraba pisala o Kalmeti: “Nametljiv je i bitna mu je isključivo samopromocija”

Ostraščena i višestruko pravomoćno osuđivana HDZ-ovka i blogerica Arijana Baraba ovih dana po nalogu zadarskog HDZ-a i Božidara Kalmete osobno napada sve one koji na bilo koji način propituju ili dovode u pitanje moralnost, legitimitet i validnost HDZ-ovih kandidata na lokalnim izborima.

No, prije otvaranja Barabinih naručenih pamfleta, čitatelji kojima u inbox ili na neki od messengera zaluta link na opskurni blog trebali bi znati s kim imsju posla i čije objave čitaju.

Osim što Baraba nije ni po čemu vjerodostojna jer iza sebe ima sijaset pravomoćnih presuda prema kojima je kriva jer je olajavala, klevetala i širila laži o brojnim Zadranima, ona je i izdajnik i konvertit. Naime, kada je Reno Sinovčić 2012. objavio kandidaturu za predsjednika Županijskog HDZ-a i tako krenuo u bespoštednu borbu protiv Božidara. Kalmete, Baraba ga je u stopu pratila, a o Kalmeti je pisala sve najgore. Od tekstovima u kojima ga brutalno ponižava, Barabin blog Znet i Zlonet služio je uglavnom za obračun sa Sinovčićevim neistimišljenicima.

VIŠESTRUKO PRAVOMOĆNO OSUĐIVANA KLEVETNICA JE ČLANICA HDZ-A: Arijana Baraba po nalogu Božidara Kalmete i Zdenka Zrilića piše laži o onima koji se u njih dirnu

Imamo sve Barabine tekstove u kojima je brutalno omalovažavala Kalmetu (za koje je mislila da su trajno izbrisani)

Redakcija portala ZADAR News od nedavno je u posjedu apsolutno svih Barabinih tekstova objavljenih o Božidaru Kalmeti koje je, nakon političke pobjede Kalmete nad Sinovčićem pobrisa i pretrčala pobjedniku.

Ovo je samo jedan od njih kojega prenosimo u cijelosti:

Općepoznato je da Zadarska županija spada među najuspješnije i najprosperitetnije županije u Hrvatskoj, a rezultat je to kvalitetnog i kontinuiranog rada u većini općina na tom području.

Zahvaljujući općinskim načelnicima koji su imali viziju razvoja svojih općina, te su svih ovih godina vrlo kvalitetno i predano obavljali svoj posao, danas je neosporan napredak u svakom smislu.

Dok su na području Zadra propadale tvornice i gasili se proizvodni pogoni, što je žalosna i zabrinjavajuća činjenica, općine su razvojem i uspjehom poslovnih zona postale nosioci gospodarskog razvoja, što će do punog izražaja doći u skoroj budućnosti.

Nosioci gospodarskog razvoja

Priobalne i otočne općine postale su nezaobilazne u turističkom smislu, zahvaljujući uređenoj infrastrukturi, te kvalitetnom vodstvu, kao i prezentaciji na turističkom tržištu, za što su se pobrinuli i načelnici i direktori turističkih zajednica. Proteklih nekoliko godina realizirano je bezbroj projekata, od već spomenutih gospodarskih zona i tvorničkih pogona, otvorene su škole, vrtići i ambulante, izgrađeni vodoopskrbni sustavi, prometnice, trajektna pristaništa, uređene rive itd., a sve zahvaljujući načelnicima i njihovim suradnicima koji su kvalitetno pripremali projektnu dokumentaciju i borili se za svoje projekte na raznim adresama.

Međutim, na proslavama povodom završetka spomenutih projekata kao nezaobilazan lik nametao se Božidar Kalmeta, bivši ministar i sadašnji saborski zastupnik, preuzimajući tako na sebe zasluge za sve dobro što se događalo i za sve uspjehe koji su ostvareni na području županije, stavljajući tako u drugi plan požrtvovne i vrijedne načelnike, koji su mukotrpno radili, moljakali se po raznim ministarstvima i upravama, boreći se za projekte u svojim općinama.

Preuzimanje zasluga

Za razliku od Kalmete, kojem je bitna bila jedino samopromocija, i koji je bezobzirno koristio sve uspjehe i trud općinskih načelnika kako bi sebe u javnosti predstavio kao preporoditelja zadarskog kraja, načelnicima je bilo važno da se podigne kvaliteta življenja stanovnika u njihovim općinama, da se otvore nova radna mjesta, te da se sredi infrastruktura kako bi ljudi mogli preko sezone zaraditi nešto novca baveći se turizmom.

Teško je i nabrojiti što je sve napravljeno proteklih godina na području čitave županije, a jedno je sigurno – to ne može nikako biti zasluga jednog čovjeka, koji se u svim mogućim prigodama, bilo da se radilo o projektu vrijednom deset milijuna kuna, ili samo polaganju kamena temeljca, uvijek naslikavao po medijima i trpao u prvi plan.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button