ZADAR Sport

OVDJE POGLEDAJTE kako je Miočić jednim udarcem šokirao svijet

Stipe Miočić je UFC prvak! U Brazilu je nokautirao dosadašnjeg vladara Fabricija Werduma.

Brazilac je pred svojim navijačima pao u trećoj minuti kada je krenuo u napad, no dočekao ga je kontranapad Hrvata iz Clevelanda i desnica nakon koje je prepustio titulu.

Borba Miočića i Werduma započela je vrlo oprezno, odnosno na distanci, s koje nitko nije bio spreman krenuti u agresivniji napad. Miočić u prvoj minuti brani pomalo stidljiv pokušaj rušenja, nakon čega Werdum ipak unosi malo hrabrosti u borbu. Miočić je ipak jako dobro radio kickovima, čime nije dozvoljavao Werdumu da uhvati tempo.
 
Nakon otprilike dvije i pol minute borbe, Werdum je ipak napao serijom, koja je pogodila Miočića, malo ga uzdrmavši, no i Stipe je uspio završiti sve to s kontrom. Werdumu je to možda dalo pomalo krivi dojam, pa se zaletio u pokušaju da završi borbu, na što je Miočić pametno krenuo unazad, a onda pronašao pravi trenutak za plasirati desni kroše. To je bio udarac koji je Fabricia Werduma poslao u besvjesno stanje, a Stipi Miočiću donio naslov svjetskog prvaka!

UFC dobio prvaka kojeg ne želi

Miočić je unatoč očitom negodovanju vrha UFC-a da dobiju nepopularnog i neekscentričnog Hrvata u stolici UFC prvaka kraljevske kategorije (Dana White mu je poručio postani popularniji), samo svojim rezultatima natjerao Whitea i Fertitte da mu daju itekako zasluženu priliku. Priliku koju je odmah i iskoristio.
 
Na nesreću Whitea i društva, novi prvak je samo obiteljski čovjek, sportaš, lik koji neće prozivati i pljuvati, vatrogasac i Hrvat čudnog imena.
 





Related Articles

Back to top button