Zadar

Paulu (13) otkazuju bubrezi, pomozimo mu!

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Paulo ima 13 godina, živi na otoku Pašmanu i slijedeći tjedan će krenuti u osmi razred Osnovne škole u Neviđanima.  Od rođenja SE bori sa oštećenjima bubrega, kao dijete je bio operiran i „gurao“ je s bolešću koliko se moglo, ali sada njegovi bubrezi otkazuju i jedini spas za njegov život je transplantacija.

– Paulu moraju zamijeniti oba bubrega. Jednostavno više ne ide. Prošli tjedan je opet bio hospitaliziran u Zadru, tjedan dana je bio u bolnici, nekako su ga infuzijama i posebnom prehranom oporavili, ali dalje, kažu nam liječnici, s ovim bubrezima on ne može živjeti – kazala nam je Paulova majka Dunja.

Pašmanci su, znajući da je obitelji u kojoj majka ne radi teško, pokrenuli ovo ljeto dvije humanitarne aktivnosti, spremali i prodavali jela, kako bi prikupili novac nužno potreban za sve troškove u Zagrebu.

– Skupili smo 30 tisuća kuna. Paula čeka teška operacija i dugotrajan oporavak, a netko mora s njim biti u Zagrebu. Želimo pomoći njemu i njegovim roditeljima. Pa dijete im ima tek 13 godina – kaže poznati kuhar Renato Kraljev, koji se angažirao u dosadašnjim humanitarnim akcijama za Paula.

Pripreme za transplantaciju, prema zadnjim informacijama iz KBC Rebro, intenzivirale su se od 1. rujna.

– Paulo samo naizgled živi kao druga djeca. Zapravo se cijelo vrijeme strahovalo koliko će medicina uspjeti napraviti sa njegovim oštećenjima, ali na žalost je ipak došlo do toga da sa 13 godina mora zamijeniti oba bubrega. Mi smo otvorili žiro račun i vjerujemo da će se prikupiti neka sredstva kako bi njegovi roditelji cijelu bitku u Zagrebu mogli barem financijski lakše podnositi – kaže Renato Kraljev.

Broj žiro računa u Zagrebačkoj banci je HR-4723600003116355481.





Related Articles

Back to top button