112IzdvojenoZadar

Pavić je bio u odnosu i s dječakom iz popravnog doma: “Zidovi stana su užareni, kiss pizdune jedan”

Franko Pavić, vlasnik radio postaje i portala Antena Zadar kroz duži vremenski period koliko je poznato redakciji portala ZADAR News ulazio je u intimne odnose s maloljetnim dječacima. Nakon što smo prije nekoliko dana počeli pisati o devijantnom ponašanju Pavića, ali i lošem provođenju kriminalističke istrage, kako bi objasnili da netko nije dobro odradio svoj posao, zadarskoj policiji poslali smo upit kako je moguće da maloljetne žrtve do zaključenja istrage, koja je rezultirala odbačajem kaznene prijave protiv Pavića od strane Općinskog državnog odvjetništva u Splitu – nisu ispitane.

>> Kronološki poredane tekstove o aferi “Franko Pavić” možete doznati klikom ovdje

Maloljetne zrtve nisu ispitane, a kaznena prijava je odbačena, kako to?

Potvrdio je to u razgovoru za ZADAR News jedan od tada maloljetnih dječaka koji s čuđenjem i ogorčenošću i danas za naš portal tvrdi kako je i više nego očito da istraga nije odrađena profesionalno.

– Ponavljam, nikad me nitko nije kontaktirao, ni policija, ni Državno odvjetništvo. Očekivao sam da me netko pozove na razgovor da objasnim prirodu odnosa s Frankom Pavićem, da možda kažem i nešto više što bi istragu odvelo u drugom smjeru, međutim nitko me do dana današnjeg nije kontaktirao. Znam da i drugog dječaka koji je također u vrijeme tih događaja bio maloljetan nitko nije kontaktirao – kazao je za ZADAR News danas punoljetni mladić.

Tragom poruka koje se nalaze u samom spisu, ali i pojašnjenja jedne od žrtava, došli smo do novih frapantnih podataka. Naime, jedna od Pavićevih žrtava o kojoj do danas nismo pisali bio je i mladić koji je živio u kolokvijalno rečeno “popravnom domu”, odnosno Dom za odgoj djece i mladeži Zadar.

Jedna od Pavićevih žrtava koju je emocionalno i na druge načine iskorištavao bio je i maloljetnik iz zadarskog “popravnog doma”

Pavić je, proizlazi to iz poruka koje su nam dostupne, s jednim od štićenika Doma razmjenjivao poruke putem SMS i WhatsApp poruka.

U ljeto 2012. Paviću, koji se dotad u više navrata nalazio s maloljetnim štićenikom doma, pristiže SMS poruka sadržaja: “Nemos pricat ili?”, na što mu Pavić odgovara kako je zaspao. Dječak odgovara kako mu je potrebna uplata na račun od 200 kuna, ali je on ne može primiti, pa se dogovaraju da novce na račun primi izvjesna Marija.

Maloljetnik dostavlja Paviću broj Marijinog računa, a Pavić dodatno traži ime banke. Nakon toga, transakcija je odrađena.

Maloljetnik je ljut na Pavića koji ga provocira iako mu govori da ga “voli”

U daljnjim porukama Pavića i maloljetnog dječaka, osjeća se njegova ljutnja. Naime, on Pavića u više poruka naziva sebičnim i odvratnim likom, a Pavić mu zamjera što se nisu čuli telefonski preko dana. Govori mu kako se “danas oko 4 nije javio nego mu je poslao samo par poruka”. Pavić zaključuje kako je dječak mogao s njim pričati telefonski, ali nije htio. U jednoj od kasnijih poruka, Pavić maloljetnika pita je li on njegova ljubav.

Nešto ranije, maloljetnik mu je napisao kako zna da se neće promijeniti, ali ga i dalje voli.

Točno u 22 sata i 28 minuta, 3. kolovoza 2012. godine, maloljetnik nakon žučne rasprave putem SMS-ova Paviću šalje još jednu poruku: “I sad ces ti opet nesto nadodat da me izivciras i sl al neka daj navika sam”. Ovaj manipulativni odnos Pavića i štićenika Doma bolesno je i čitati, sli i najobičnijem lsiku ovdje je jasno kako Pavić cijelo vrijeme provocira maloljetnika kako bi od njega izvukao bilo kakvu, pa makar i negativnu emotivnu reakciju, posebno iz razloga što je Paviću maloljetnik u više navrata dao do znanja da ga “voli” unatoč tome što ga je nazivao pogrdnim imenima, između ostaloga i odvratnim likom.

“Prolistaj poruke, kad covik bi shvatio kakav si. Ali sta mogu to si ti. Prema svima najbolji samo prema (ovdje se navodi ime maloljetnika, op.a) gad ogavni. I sad ces opet nesto nadodati da me izvicrias i sl alcneka daj navika sam. Vridjaj, pljuj, mozes to sam ja. Ludjsk koji te napokon voli. Samo daj. Pavic mu kratko odgovara “Ne. Necu te vrijedjati. Samo reci da nisi ok sto nisi nazvao. Nista drugo. Laku noc.”, zaključuje Pavić SMS-om u 22 sata i 39 minuta.

Sada je Pavić ljut jer mu se maloljetnik ne želi javiti na mobitel

Nakon nekoliko dana, isti maloljetnik i Pavić prelaze na WhatsApp komunikaciju. Pavić je ljut. Inzistira od maloljetnika da se javi na mobitel kako bi pokušali riješiti situaciju. Prijeti mu ako se ne javi da je gotovo. Maloljetnik mu uz psovku odgovara kako nema šanse da mu se javi nakon čega mu Pavić šalje emotikon slomljenog srca.

Sutradan se komunikacija opet vraća na SMS poruke. Sada Pavić tvrdi kako mu je maloljetnik nanio bol i “sjebao ga”, a maloljetnik mu šalje niz poruka u kojima inzistira da mu više ne šalje poruke.

Pavić manipulativno maloljetniku prijeti brisanjem kontakta i prekidom komunikacije

I onda nova manipulacija Pavića. Ulazi u svoje kontakte, pronalazi maloljetnika, stišće botun za brisanje kontakta i taj screenshot šalje istome. Naravno, Pavić nije izbrisao kontakt maloljetnika već je, znajući da je isti na određeni način navezan na njega samo provocirao reakciju i vjerojatno uznemirio maloljetnika. Pavić njegov kontakt ne da nije izbrisao, već se intenzivna komunikacija nastavila.

Što se događalo u Pavićevom užarenom stanu?

U jednoj od poruka, Pavić mu kaže da se odlazi rashladiti pod tuš dok se stan ne rashladi. Napominje i kako je upitno hoće li se zidovi rashladiti jer su užareni. Tada mu Pavić šalje pusu, na što maloljetnik odgovara sa “Okej” i šalje Paviću pusu. Pavić mu odgovara “Pizdune jedan” s novom pusom.

Kasnije Pavić maloljetniku govori da odlazi odspavati kroz pola sata – sat pa će se čuti kasnije, na što maloljetnik odgovara sa “Ok” i pusom. Tada dolazi do vrijeđanja od strane maloljetnika koji se kasnije pita “zašto se kasnije ne bi čuli”, a u daljnjim porukama, uz niz psovki govori Paviću da odraste.

Paviću je maloljetnik iz “popravnog doma” samo jedna od žrtava

Maloljetnik u nizu poruka od Pavića praktički inzistira da s njim ostane nakon nečega, čega, možete samo zaključiti, ali iz cijele komunikacije Pavića i maloljetnika očito je da je Paviću isti bio samo jedna od žrtava s kojima je imao nešto površno. Proizlazi to i iz niza drugih poruka koje posjeduje redakcija portala ZADAR News, ali i istražitelji, policija i ODO u Splitu. Naime, Pavić je paralelno na sličan način održavao komunikaciju s dječacima koji su redom svi bili maloljetni. Iz poruka između Pavića i maloljetnog štićenika doma nije razvidno je li isti znao da Pavić istovremeno vodi slične razgovore i dogovara susrete s drugom djecom.

Maloljetnik Paviću: “Htio sam opet pokušati s tobom, neću trpiti svoje bezobrazne uvrede”. Pavić njemu: “Je li otišla ( spominje se ime ženske osobe s kojom je maloljetnik očito održavao nekakav oblik veze, op.a)? Koje si ti lažljivo smeće”

Nakon što je maloljetnom štićeniku prekipjelo, Paviću je poslao ogromnu poruku u kojoj je opisao svoje probleme sa spolovilom, ali i činjenicu da je radi tih problema završio na hitnoj. Naglašava i kako “ne ide i gotovo”, uz niz optužbi na Pavićev račun. Ipak, na kraju mu govori kako ga i dalje voli. Pavić mu odgovara kako mu želi ugodan dan s prijateljicom. Iz ove konverzacije proizlazi kako su se rastali u prijateljskom tonu, no Pavić mu se u 21 sat i 23 minute obraća s novom ljubomornom provokacijom: “Je li otišla (opet spominje ime djevojke, op.a)? Na što mu maloljetnik odgovara da je. Pavić konstatira da su njih dvoje skupa i kako je to lijepo. Za kraj mu šalje “Koje si ti lažljivo smeće, tvoja odluka”.

 

I dalje čekamo odgovor zadarske policije na pitanje zašto svjedoci i maloljetne žrtve nisu ispitane

Podsjetimo, temeljem odluke Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, manjkava i očito loše odrađena kaznena prijava protiv Franka Pavića je odbačena. Iako smo prije tri dana od zadarske policije tražili konkretan odgovor na pitanje zbog čega u istrazi nisu ispitane sve maloljetne osobe – žrtve, iz policije do danas nisu odgovorili na naš upit.

>> Kronološki poredane tekstove o aferi “Franko Pavić” možete doznati klikom ovdje





Related Articles

Back to top button