112

PET OSOBA, MEĐU NJIMA I DJEVOJKA (15), NAPALI POLICAJCE Razbili im automobil, tukli ih šakama i gađali betonskim blokom!

Pet osoba, od kojih su dvoje maloljetnici, napali su protekle noći šakama, nogama, željezom i betonskim blokovima dvojicu policajaca koji su došli na intervenciju u pansion Vila Dijana u Gračacu.

U kasnim večernjim satima policijski službenici u Gračacu su dobili dojavu da je u Vili Dijani „krš i lom“, da iz se iz vile čuje užasna buka i divljanje.

Dvojica policajaca došla su u pansionski objekt, gdje se 37-godišnji muškarac, M.D. iz Gračaca, odmah verbalno obrušio na njih, psovao ih i vikao što su došli. Potom je zgrabio bocu i htio udariti jednog policajca, zbog čega je svladan i vezan lisicama. Kasnije je utvrđeno da je u krvi imao 2,10 promila alkohola.

Dok su ga vezivali lisicama, na policajce je skočio 28-godišnji Z.Ž., također mještanin Gračaca, koji je odguravao policajce i pokušavao ih spriječiti da vežu 37-godišnjaka. Bio je vidljivo pijan, no kasnije, kada je priveden u policijsku postaju, odbio je alkotestiranje.

Kada su policajci uspjeli savladati „glavnog vinovnika“, 37-godišnjeg M.D. kojeg su izvukli iz lokala i kanili ga smjestiti u automobil, odnekud su se ukazali njegova kćerka (15) i sin (17). Kćerka je bila puno ratobornija, odmah je verbalno napala policajce i psovala ih, a onda je jednog policajca doslovno izudarala šakama. Kada ju je policajac odgurnuo, ona se „snašla“, u blizini je ugledala srušeni prometni znak, dohvatila ga i njime tukla i razbijala policijski automobil.

Za to vrijeme je njezin 17-godišnji brat odguravao policajce, tako da sestra može „mirno“ razbijati automobil i da isto tako pomogne izvući oca iz te situacije.

U svemu tome naišao je prolaznik N.B., 19-godišnjak. On je tuda „glavinjao“ pijan, sa 1,8 promila alkohola u krvi. Ni njemu se nije svidjelo da policija nekoga privodi, pa je uzeo betonski blok i njime gađao policijski automobil.

Policajci su najprije priveli 37-godišnjeg M.D., potom i njegovu djecu, te Z.Ž., kao i pijanog 19-godišnjaka koji je betonskim blokom gađao vozilo.

U policiju je pozvana i majka 15-godišnjakinje i 17-godišnjaka, te su oni ispitani u njezinoj prisutnosti, no policijska obrada nastavila se tek u četvrtak ujutro, kada su se svi sudionici napada na policajce naspavali i otrijeznili.
Svi su i dalje u PP Gračac i nakon obrade bit će poznato za što će sve biti prijavljeni. Ono što je sigurno, to je prijava za napad na policajce te za oštećenje službenog vozila.





Related Articles

Back to top button