IzdvojenoZadar

Plenković tvrdi kako je HDZ Zadarske županije predložio Dukića i Longina, takav prijedlog nije u skladu s njihovim statutom

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kazao je u Šibeniku kako je na sjednici HDZ-a Zadarske županije odlučeno kako su kandidati za župana i gradonačelnika Božidar Longin i Branko Dukić. Međutim, to je u suprotnosti sa statutom HDZ-a, tvrde nam izvori iz te stranke.

Statut HDZ-a jasno nam je jučer objasnio Šime Erlić. Očito je kako se njega nitko danas i sinoć nije pridržavao

Još jučer navečer Šime Erlić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a uvjeravao nas je kako sjednica odbora nije održana, pa i ne postoji kandidat za gradonačelnika Zadra. Izvor iz HDZ-a također nam je objasnio kako Županijski odbor HDZ-a kojemu je na čelu Božidar Kalmeta ne može davati prijedloge za gradonačelnika, već jedino i isključivo za župana.

– Netko tu ne govori istinu. Šime Erlić je u intervjuu za vaš portal sinoć precizno objasnio kako se na tijelima stranke bira kandidat za gradonačelnika, a sjednica Gradskog odbora nije održana. Očito je da se radi o neuobičajenoj i nestatutarnoj praksi unutar HDZ-a jer je statutom propisano tko može davati prijedloge, a to u ovom slučaju nije Županijski odbor – tvrdi naš izvor.

Plenković: “Županijski HDZ je predložio Longina i Dukića”

– Božidar Longin i Branko Dukić su jedini kandidati. Imali smo jučer predsjedništvo stranke, sastanak kluba i HDZ Zadarske županije je predložio Longina i Dukića kao kandidate. To su dobri ljudi s kojima cijela Vlada dobro surađuje i uvjeren sam da će oni opravdati povjerenje građana Zadra i Zadarske županije. Imaju potporu članova HDZ-a a i potporu birača – Andrej Plenković

Šime Erlić jučer: “Gradska organizacija predlaže kandidata za gradonačelnika” 

Evo što je u intervjuu za ZADAR News jučer između ostaloga izjavio Šime Erlić, predsjednik Gradskog odbora zadarskog HDZ-a:

Znači li to da sutra nećemo imati imena HDZ-ovih kandidata za gradonačelnika i župana?

– Nećemo, predsjednik stranke Andrej Plenković u Zadar dolazi dati podršku stranci, on može dati neke izjave, a formalnu odluku o kandidatu donosi Gradski odbor kad odluči da će tu točku staviti na dnevni red.

Je li točna informacija da Plenković dolazi u Zadar jer vam je stranka u rasulu, odnosno da vlada nesloga i razjedinjenost?

– Ne, ja sam državni tajnik i na izvoru sam svih informacija i premijer i predsjednik stranke svaki tjedan ide od županije do županije i daje podršku stranci, tako će biti i sutra.

Dobro, vi ste predsjednik Gradskog odbora, valjda biste vi trebali odlučiti tko će vam biti kandidat za gradonačelnika?

– Imate predsjednika gradske i županijske organizacije, to je naprosto povezano statutom stranke, a ne nečim utjecajem. Jednako je i u drugim organizacijama diljem Hrvatske. Normalno je da se vode razgovori na svim frontovima. Vi postavljate pitanje je li bez njega (Božidara Kalmete, op.a) moguće išta odlučiti.

Cijeli intervju sa Šimom Erlićem od jučer možete pročitati ovdje.

Šime Erlić bi uređivao medije: “Morate paziti što pišete, ZADAR News nam nije sklon, kao što nam ni Index.hr nije sklon”





Related Articles

Back to top button