IzdvojenoZadar

Podignuta optužnica protiv Jakova Suraća, DORH traži zatvorsku kaznu

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podiglo je u srijedu optužnicu protiv Jakova Suraća (43), bivšeg nogometaša NK Zadar, zbog kaznenog djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom iz čl. 139. st. 3. u vezi st. 2. KZ-a, počinjenog prema Hrvoju Bajlu (33), vlasniku portala Zadar News i novinaru tjednika Nacional.

ODO tereti Suraća da je 24. lipnja 2018. oko 19,30 sati u Zadru, vidjevši Bajla kojem je zamjerio sadržaj tekstova koje je objavio, prišao mu te, u cilju da kod njega izazove strah, uputio mu prijeteće riječi, a potom ga, u namjeri da ga teško tjelesno ozljedi, udario šakom u glavu uslijed čega je oštećenik pao na pod.

Suraća se tereti da je Bajla, dok je ležao na podu, više puta udarao nogama i šakama u glavu i tijelo, ponavljajući prijeteće riječi pri čemu je oštećenik zadobio teške tjelesne ozljede (prijelom desne podlaktice) te je osjetio strah za vlastiti život i strah u vezi obavljanja svog posla.

U optužnici je predloženo da se protiv Suraća odredi mjera opreza zabrane približavanja oštećeniku na udaljenosti manjoj od 50 metara te zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s Bajlom (čl. 98. st. 2. toč. 4. i 5. ZKP/08, u vezi sa čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP/08)

Autori: Slobodna Dalmacija/ZADAR News





Related Articles

Back to top button