ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Podignuta optužnica protiv košarkaške legende Giuseppea Giergie

Giuseppe Giergia i Dino Perović (Foto: Zadarski list)
Giuseppe Giergia i Dino Perović (Foto: Zadarski list)

Večernji list je objavio kako je podignuta optužnica zbog počinjenja kaznenoga djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju protiv Giuseppea Pina Giergija.

Tereti ga se da je od 2005. do 2009. godine kao direktor jedne športske udruge (sada sportsko dioničko društvo); odobrio da se plaćaju fakture koje ne predstavljaju vjerodostojne knjigovodstvene dokumente te da se u poslovnim knjigama kluba prikazuju netočni iznosi porezne osnovice za obračun PDV-a na plaćanje od udruge prema inozemnim agencijama za rate ugovora o profesionalnom igranju.

Tereti ga se i da je nepripadno koristio pravo na odbitak pretporeza, a na toj osnovi prilikom podnošenja godišnjih poreznih prijava-završnih računa odobrio obračunavanje umanjenih iznosa poreza na te obveze čime je nepripadno zadržao za udrugu, i dalje raspolagao sredstvima, na štetu državnog proračuna Republike Hrvatske iznos od 5,945.249,68 kuna.

Odvjetništvo je obustavilo sve istražne radnje protiv Dina Perovića (47), bivšeg predsjednika KK Zadar, također osumnjičenog za zlouporabu ovlasti.





Related Articles

Back to top button