ZadarZadne-Izdvojeno

Podignuta optužnica za silovanje petorici

maksimalna_1384536345Nakon šestomjesečne istrage Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv petorice mladića koji su se zimus seksualno iživljavali nad maloljetnom poznanicom, piše Zadarski list.

Optužnicom koja je još uvijek nepravomoćna tereti ih se za teško kazneno djelo protiv spolne slobode – silovanje, za koje je zakonom zapriječena kazna do deset godina zatvora. Riječ je o slučaju koji se dogodio još 3. studenog prošle godine nedaleko od jednog noćnog kluba na plaži Kolovare.

 

Nakon što je djevojka 3. studenog došla u policiju s majkom nakon čega su joj liječničkim pregledom utvrđene lakše tjelesne ozlijede i spolni odnos sa više muškaraca, policija je nakon pet dana istrage privela petoricu mladića u dobi od 16, 17, 18, 19 i 22 godine pod sumnjom da su sudjelovali u serijskom silovanju.

Međutim, nakon kriminalističke obrade i razgovora, utvrdila je blažu kvalifikaciju koja podrazumijeva da je bila riječ o spolnom odnošaju bez pristanka. Riječ je o blažem kaznenom djelu protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa za koje je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Kako se kod silovanja traži primjena sile ili prijetnje predviđena je stroža kazna od jedne do deset godina zatvora. (Slobodna Dalmacija)





Related Articles

Back to top button