ZadarZadne-Izdvojeno

Podna rasvjeta u Foši se priključila ‘moroskoku’


057_fosa_6_1241382609Gradonačelnik Božidar Kalmeta je prihvatio preporuku povjerenstva za utvrđivanje uzroka kvara na dekorativnoj rasvjeti u gradskoj lučici Foša.

‘Očigledno je da postojeći sustav nije adekvatan prostoru i okolišu na koji je instaliran, najviše zbog utjecaja mora. Sustav je izrađen prije pet godina po rješenjima tvrtke “Lipa promet” iz Zagreba, koji je generalni zastupnik renomirane tvrtke za rasvjetu Philips – rekao je Kalmeta za Slobodnu Dalmaciju

Podsjetimo, povjernstvo u sastavu Srećko Stavnicki, Marko Rakvin i Nikola Štokov je proporučilo da se rasvjeta ne uključuje.

-Iako je postojao kvar (opasan napon na kućištima svjetiljki), zaštita automatskim isklapanjem napona napajanja se nije mogla izvršiti. Uzročnik niza kvarova vidimo u neadekvatnom izboru rasvjetnih armatura. Odabrana rasvjetna armatura je aluminijska, vodiči bakreni, a okoliš u kojem se nalaze je otopina soli. To je dovoljno da ubrza starenje rasvjetnih armatura, omogući prodor vlage i početak oksidacije spojnih mjesta i kabelskih veza između rasvjetnih armatura. Naša je preporuka ne uključivati javnu rasvjetu u Foši do pronalaska trajnog i cjelovitog rješenja, te o svemu upoznati projektanta energetskog razvoda i projektanta svjetlotehnike kako bi oni predložili daljnje mjere – navedeno je u izvješću povjerenstva.


Podna dekorativna rasvjeta u Foši tako se priključila glasovitom ‘morokosku’ koji već godinama čeka bolje rješenje.
Related Articles

Komentari

 1. Pingback: Werden Bank
 2. Pingback: adnetwork
 3. Pingback: 솔레어카지노
 4. Pingback: Kamagra cena
 5. Pingback: Transsexual Sex
 6. Pingback: ppp loan
 7. Pingback: para kazanma
 8. Pingback: Keys to happiness
 9. Pingback: Like This
 10. Pingback: Click
 11. Pingback: Click Here
 12. Pingback: brazzers
 13. Pingback: มวย
Back to top button