112IzdvojenoZadar

Podnesena kaznena prijava protiv Ivana Kneza i Ivice Kera

PRIJAVITELJICA JE ANĐELA VULIN

Jedna od profesorica iz Srednje škole Biograd na Moru koja je dobila nezakonit otkaz samo zato što je upozoravala na nepravilnosti u radu ravnatelja Ivice Kere, a koje su kasnije i dokazane, podnijela je kaznenu prijavu protiv spomenutog ravnatelja, ali i gradonačelnika Biograda na Moru, Ivana Kneza.

Bivši načelnik Tkona: Nisam znao što potpisujem. Ako sud vrati profesorice na posao, Kero više ne može biti ravnatelj

Prijava koju je Vulin podigla uslijedila je nakon niza istraživačkih članaka ZADAR Newsa, a dva od njih odnose se na priznanje tadašnjeg načelnika Tkona, Gorana Mušćeta koji je u ekskluzivnom razgovoru za ZADAR News priznao kako je cijelu fiktivnu podršku ravnatelju Keru, pod krinkom “podrške školi” organizirao upravo Ivan Knez. Slično su u razgovoru za naš portal ponovili i načelnik Svetog Filipa i Jakova Zoran Pelicarić i načelnik Pakoštana Milivoj Kurtov.

Načelnici Pakoštana i Sv. Filipa i Jakova: Ako profesorice Škara i Vulin budu vraćene na posao, Kera treba smijeniti

– Dokazano je ono što smo od početka znali i upozoravali nadležne institucije, ali, nažalost to je prošlo bez njihove reakcije, zasad. DORH bi trebao pokrenuti postupak protiv Ivice Kera, Božidara Longina, Ivana Kneza, Ivana Šimunića i Školskog odbora Srednje škole Biograd na Moru ako smo ikakva država, ali to je teško za povjerovati da će se dogoditi – govori nam Vulin koja je osobno poslala prijavu DORH-u.

Vulin dodatno pojašnjava kako je došlo do angažiranja odvjetnika Borisa Radmana i koja je uloga Kerol Sablić Radman u cijeloj priči.

– Državna odvjetnica Kerol Sablić Radman je slučajno kompjuterskim odabirom (tako mi je rekao gospodin Škara, tadašnji šef ODO-a) dobila predmet humanitarne akcije u kojoj Kero nije odnio novac djetetu potreban za liječenje, u kojem je odbacila kaznenu prijavu. Dobila je, isto slučajno, i predmet kolege u kojem je prijavio Keru za zlostavljanje na radu, također je odbacila prijavu bez da je ispitan iti jedan jedini svjedok (to stoji u spisu DORH-a). Nakon toga je njezin suprug Boris Radman angažiran od strane škole i Ivice Kere privatno. Dakle vrlo zanimljiva situacija o kojoj se očito stvorio zavjet šutnje unutar samog DORH-a s obzirom na to da nitko ne odgovara niti Pučkoj pravobraniteljici vezano za rad iste u određenom predmetu, unatoč požurnicama koje Pučka pravobraniteljica šalje.

Odvjetnik Ivica Kera je Boris Radman

– Važno je napomenuti da je odvjetnik Ivice Kere i škole gospodin Radman, čije su prijave protiv kolega odbačene, a uredno naplaćene školskim novcem, bivši sudac na kaznenom odjelu, što bi značilo da je mogao znati da prijave koje je pisao ne spadaju u kaznena djela. Ne poznajem odvjetnički etički kodeks, ali na državnom odvjetništvu me uvjeravaju da tu nema ništa sporno jer se radi o odvjetničkoj strategiji. Dakle shvatila sam to kao da je u redu izvlačiti javni novac za pisanje prijava za koje unaprijed znate ishod (jer ste bili sudac na kaznenom odjelu) i svjesno zatrpavati sustav za koji ionako svi znaju da je zatrpan.

Vulin objašnjava kako se obratila odvjetniku Radmanu zbog zaštite ugleda škole kojega je uništio Ivica Kero. Radman joj je odgovorio da je odvjetnik Škole, ali i Kera privatno.

– Osobno sam se obratila gospodinu Radmanu, ali i Školskom odboru s upitom ako je odvjetnik Škole angažiran radi zaštite ugleda iste, zašto ne prijave Ivicu Kera za uništavanje ugleda škole u humanitarnoj akciji. Samo mi je odgovorio gospodin Radman da na žalost ne može jer je angažiran samo u konkretnim slučajevima- (čitajte za progon Zrinke Škare i Jakova Vulina) i da je odvjetnik Ivice Kere i privatno.

Od ministra Radovana Fuchsa očekuje da uskrati podršku Ivici Keru.

– Od ministra očekujem jedinu ispravnu reakciju, da Ivici Keri uskrati suglasnost da bude ravnatelj škole! Ministar kao i Prosvjetna inspekcija imaju moralnu i zakonsku odgovornost zaštiti učenike i javni interes. Ne želim vjerovati da su nadzori u školi prestali od kada je Ivica Kero sam povukao kaznenu prijavu protiv inspektorice Sandre Todorić, ali nažalost događaji pokazuju da se te situacije poklapaju. Unatoč tomu ministar ispred sebe ima sve službene dokumente koji potvrđuju nezakonit rad Ivice Kere, Školskog odbora i ostalih školskih tijela i dužan je postupati sukladno zakonu.

Maja Đerek, Zrinka Škara i Anđela Vulin ispred zgrade Ministarstva znanosti i obrazovanja

Iz Državnog odvjetništva potvrdili su ZADAR Newsu kako je kaznena prijava zaprimljena i kako se po istoj postupa.

Poštovani,

u svezi s Vašim upitom od 24. svibnja 2022., a vezano uz kaznenu prijavu protiv Ivana Kneza i Ivice Kere od 12. travnja 2022., koju prijavu je podnijela Anđela Vulin, obavještavamo Vas da će ovo državno odvjetništvo putem redarstvene vlasti, ali i poduzimanjem samostalnih izvida utvrditi činjenice vezane uz inkriminirane okolnosti iz kaznene prijave, nakon čega će se donijeti daljnja odluka, ovisno o tome da li postoji ili ne postoji osnova sumnje na učin kaznenog djela od strane prijavljenih osoba.

O svemu utvrđenom državno odvjetništvo obavijestit će podnositeljicu prijave Anđelu Vulin.
S poštovanjem,

Denis Sokol, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru, stoji u odgovoru Županijskog državnog odvjetništva poslanog ZADAR Newsu.

 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button