VijestiZadar

POGLEDAJTE VIDEO – Komadina: Polovina nudi demokratizaciju i decentralizaciju SDP-a

Komentirajući devet kandidata za novog predsjednika SDP-a, Zlatko Komadina je u HRT-ovu Studiju 4 naglasio da njihova brojnost zorno govori o stanju u stranci.

Za Komadinu su vjerodostojni samo oni kandidati koji su još davno govorili o nužnosti demokratizacije i decentralizacije SDP-a. To su, kako tvrdi, Škulić, Polovina, Picula te Bernardić kojeg vidi kao pobjednika svibanjskih izbora. Picula je uvijek dobar kandidat i moj dobar prijatelj, međutim vođenje stranke iz Bruxellesa ne ulazi u moj politički kodeks. Kolega Bernardić onaj je kandidat koji ujedinjuje karakteristike svih, one pozitivne karakteristike svih dosadašnjih kandidata i vjerujem da je zaslužio dobiti povjerenje većine članova SDP-a. Mlad je, energičan je i obrazovan. Čovjek je sa stranačkim funkcijama – potpredsjednik je stranke, rekao je Komadina. 

Odluku o samostalnom izlasku na lokalne izbore ili o koaliranju treba donijeti ovisno o okolnostima, rekao je Zlatko Komadina.

Nemam ništa protiv da izlazimo svi samostalno, ali to bi onda trebala biti odluka svih stranaka, a to će se teško dogoditi jer manje stranke će se udruživati da ne bi propale ispod praga. Prema tome veće stranke koje izađu same s druge strane stvore blok stranaka koje neće izaći same, rekao je Komadina.

OVDJE POGLEDAJTE VIDEO





Related Articles

Back to top button