GalerijeIzdvojenoKulturaZadar

POGLEDAJTE VIDEO SPOT: Basket klapa Otoka Ugljana predstavila pjesmu ‘Ona neće čuti’

Košarkaški klub veterana Otoka Ugljana ima petnaestak godina tradiciju rada i postojanja. Udruga  broji preko pedeset aktivnih članova s područja otoka Ugljana, a treninzi se održavaju dva puta tjedno u školskoj dvorani u Preku i Kalima.

U klubu su također  oformili klapu koja izvodi  dalmatinske pjesme i koja godinama nastupa na  humanitarnim koncertima diljem otoka, Županije ,Hrvatske i susjednih zemalja prezentirajući svoje sportsko – glazbeno umijeće.Ova simpatična družina s našeg prekrasnog  otoka Ugljana otoka čiju površinu prekrivaju maslinici s idiličnim uvalama i slikovitim ribarskim lučicama.

Veteranima otoka Ugljana, osim košarkaškog znanja, glavni FORTE  je pjevanje, odnosno zabava i druženje, a što je i intencija u veteranskom svijetu košarke.

Gdje god da se pojave , rado su viđeni gosti, te plijene pojavom, kako svojim košarkaškim stasom, tako i svojim pjevačkim  glasom.

Zbog svega toga ,postali su pravi otočki brend-novi otočki proizvod, te ih s pravom krasi naziv “BASKET KLAPA OTOKA UGLJANA”. Napominju ,kako znaju zapjevati i tijekom same utakmice, na time out-u, i tako zbuniti , ali i oduševiti protivničke ekipe.

 Prilikom jednog druženja s klapom Puntamika prošlo ljeto pala je zajednička ideja o snimanju  pjesme  i spota  uz pomoć Denisa Maričića Dende, frontmena popularne klape Puntamika Zadar..Tvorca hitova : Oči boje lavande,Tija bi te svojom zvat, Plavi Andjele, Lipa i divlja, Ne krij oči zelene,Još me bura Velebitom nosi, U po noći, Pivaj Dalmacijo i mogih drugih. U koautorstvu s Markom Dunatovom on potpisuje i tekst za istu. U spotu se pojavljuje poznata zadarska manekenka Donatella Marin i njezin dečko Ivan Parada. Spot je sniman  u Kalima, Preku, Poljani, Sutomišćici, Lukoranu i Mulinama, a kako smo željeli predstaviti što više ljepota našega otoka, neke smo kadrove snimili i na tvrđavi  brda sveti Mihovil,  u Olive Island Marini i  Lamjani.

Denisa se posebno dojmio solo vokal našeg Alena Svorcine ali i ostali glasovi basket klape otoka Ugljana kao i izvrsna atmosfera i zajedništvo koje vlada unutar klape. Denis je ponudio svoje znanje i iskustvo, tekst i glazbu pjesme a članovi basket klape otoka Ugljana su je oduševljeno prihvatili želeći tom pjesmom i spotom dokumentirati desetogodišnji zajednički rad.

Spot je sniman  u svim mjestima iz kojih potječu članovi Basket klape: Alen Svorcina, Edi Nadarević, Branko Kolega,  Željko Torbarina, Mladen Končurat, Serđo Kolega, Zlatko Mrva,Tomo Šoša.

Redatelj, video i montaža: Ivan Grancarić, Marin Gospić.

Glazba: Denis Maričić
Tekst: Denis Maričić – Marko Dunatov 
Aranžman: Saša Gajić
Vokalni aranžman: Linda Subotić
Gitare: Renato Babić
Miks i mastering: Igor Ivanović
Snimljeno u studiju Septem Production Zadar
Izvršni producent: Denis Maričić Dendo





Related Articles

Back to top button