112IzdvojenoZADAR Sport

Pokrenuta istraga radi počinjenja više kaznenih djela u NK Zadar; Miočić neuvjerljivo: “Ne guramo namjerno klub u stečaj”

Nogometni klub Zadar š.d.d. koji ima milijunske dugove prema svojim bivšim igračima Grad Zadar uz blagoslov Božidara Kalmete, njemu podčinjenih gradonačelnika Branka Dukića, članova i predsjednika NO-a kluba, namjerno i na kriminalan način gura u stečaj.

Proizlazi to iz činjenice kako su svi igrači iz NK Zadar š.d.d. prešli u novoosnovani HNK Zadar, udrugu građana koja tri godine, kako i nalaže zakon, iz gradskog proračuna neće dobivati sredstva za financiranje.

Kako bi o radu NK Zadar š.d.d. doznali više informacija, o svemu smo još jednom pokušali razgovarati s predsjednikom Nadzornog odbora, Josipom Miočićem. On nam je u telefonskom razgovoru kazao kako se NO redovno sastaje, što nije točan podatak.

Miočić tvrdi kako se klub ne gura u stečaj i kako nitko nije počinio kazneno djelo Proboja pravne osobnosti

– Ne mogu vam odgovarati na pitanja – kaže nam Miočić. Na naš upit zašto su potencijalno počinili kazneno djelo Proboj pravne osobnosti, Miočić tvrdi da ne zna što je Proboj pravne osobnosti.

– Kakav proboj, ne znam što je to – tvrdi nam kategorički Miočić. Na dodatan upit je li se HNK Zadar osnovao kako bi se izbrisali dugovi prema igračima i nastavilo poslovanje s novim klubom, Miočić, koji nam je prije nekoliko tjedana lagao kako NK Zadar š.d.d. neće u stečaj, a u međuvremenu je pokrenut stečajni postupak nad klubom – kaže kako novi klub nije osnovan s ciljem da se starom u stečaju izbrišu dugovi, odnosno da se namjerno ‘stari’ klub gura u stečaj.

A da je HNK Zadar osnovan jedino i isključivo s namjerom kako bi se stari gurnuo u stečaj, potvrđuju i naši izvori iz Grada Zadra i lokalnog HDZ-a.

– Naravno da je HNK Zadar osnovan kako bi novi klub imao clean start, odnosno kako ne bi bio opterećen starim repovima. Istina, to nije fer prema igračima kojima klub duguje novce, ali to je bilo jedino moguće rješenje – tvrdi naš dobro upućeni izvor.

Izvidi i istraga u tijeku

Ipak od izvora bliskih pojedinim institucijama, doznajemo kako istražitelji već neko vrijeme rada na slučaju prema kojemu je više pojedinaca organizirano počinilo više kaznenih djela uključujući i Proboj pravne osobnosti, odnosno namjeru da se s jednog trgovačkog društva opterećenog dugovima poslovanje prebaci na drugo, novoosnovano koje nema nikakvih dugovanja.

NASTAVLJA SE..





Related Articles

Back to top button