112IzdvojenoZadar

Policija tvrdi kako se mladić kojega je pretukao policajac kasnije nije žalio zbog batina

Nakon što je portal ZADAR News objavio video na kojemu se vidi kako policijski službenik M.M., nokautira i premlaćuje 41-godišnjeg čovjeka u jednom casinu u Benkovcu, na naš upit o čemu se službeno radi reagirala je PU zadarska. 

Kažu kako se pretučeni mladić nakon zadobivenih udaraca – nikome nije žalio. 

Odgovor policije prenosimo u cijelosti. 

“Poštovani,

policijska uprava zadarska upoznata je sa sadržajem objavljenih snimki uporaba sredstava prisile.

Nadalje, Vas izvješćujemo kako smo tijekom veljače ove godine na području PP Benkovac imali evidentiran jedan događaj u kockarnici na adresi Žrtava Domovinskog rata u Benkovcu. Tom prilikom je 41-godišnji hrvatski državljanin sankcioniran zbog prekršaja iz članka 13. i članka 17.  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te prekršaja iz čl. 16. Zakona o osobnoj iskaznici. Također tom prilikom nad jednom su osobom uporabljena sredstva prisile, osoba nije ozlijeđenih osoba niti je imala primjedbi na postupanje policijskih službenika.

 

S obzirom na jučer objavljenu snimku uporabe sredstava u Korlatu kao i danas objavljenu snimku uporabe iz Benkovca započeo je postupak inspiciranja navedenih uporaba sredstava prisile, a glavni ravnatelj policije uputio je u Policijsku upravu zadarsku Stručni tim Ravnateljstva policije i Službe za unutarnju kontrolu kako bi utvrdili sve okolnosti i činjenica te donijeli svoj nalaz i mišljenje o policijskom postupanju.

Policijska uprava zadarska”.

Policajac je nakon prenlaćivanja čovjeka u Benkovcu pretukao mladića u Korlatu

Podsjetimo, isti policajac sudjelovao je u prenlaćivanju mladića u Korlatu. Cijeli incident zabilježen je kamerom, a snimku policijske brutalnosti objavimi smo jučer. 





Related Articles

Back to top button