ZadarZadne-Izdvojeno

VIDEO: Policija udarila 81-godišnjeg umirovljenika, ozlijeđena i jedna ženska osoba

Untitled-6U ugljanskom brodgradilištu Nauta Lamjana ružni prizori. Najprije je stotinjak pripadnika interventne policije oko 3 sata zaposjelo škver kako bi novom stečajnom upravitelju omogućili ulazak.

To se na kraju i dogodilo, no u pokušaju radnika da probiju policijski kordon – više ljudi završilo je na podu. Četiri osobe su uhićene. Škverani su nezadovoljni odlukom zadarskog Trgovačkog suda jer je smijenjen dosadašnji upravitelj koji je, tvrde, pokrenuo proizvodnju i vratio radnike na posao.

Kako je to izgledalo, pogledajte u videoprilogu!

Nakon trosatne policijske obrade, zadarska policija je uz prekršajne prijave pustila trojicu radnika brodogradilišta Nauta Lamjana i suprugu jednoga od radnika pa su sindikalci pozvali radnike da napuste prostor gdje je bio policijski kordon.

Glasnogovornik PU Zadarske Elis Žodan potvrdio je da su radnici pušteni, te da im slijede prekršajne prijave za remećenje javnoga reda i mira. Intervencija u Nauta Lamjani je završena. Velika većina interventnih policijaca je povučena, a u krugu brodogradilišta je ostavljen dio djelatnika polcije kako bi osigurali javni red i mir, rekao je.

Radnici su nakon puštanja svojih kolega najavili da će sutra svi ponovno doći na posao, iako ne znaju je li novi stečajni upravitelj Alein Khan pozvao sve ili samo dio radnika. Sindikalni povjerenik Mario Košta rekao je pak da će radnici sutra bojkotirati posao, ako svi ne budu mogli ući u brodogradilište. Stečajni upravitelj Alein Khan, koji je tijekom jutra preuzeo upravljanje brodogradilištem, danas nije izišao pred novinare niti je davao izjave.

Video je dostupan klikom na ovaj link.





Related Articles

Back to top button