IzdvojenoZadar

POTRES U ZADARSKOM BLOKU – MODES spašava HDZ na Poluotoku i daje im šansu za nove izbore

Kako neslužbeno doznajemo, vodstvo Zadarskog bloka od MODES-a očekuje da sam napusti koaliciju stranaka i pojedinaca

Zadarski blok / Foto: Zadarski list

Iako je nakon dogovora Zadarskog bloka i SDP-a sve izgledalo idilično radi činjenice kako je dogovorena koalicija prema kojoj bi Frane Brajković ispred ‘bloka’ prve tri godine obnašao dužnost predsjednika mjesnog odbora Poluotok, a Daniel Radeta ispred SDP-a jednu, posljednjih dana dogodili su se neočekivan problemi, a koje su, prema nama dostupnim informacijama inicirali članovi MODES-a.

Krizni sastanak danas u 18 sati

Upravo zbog toga za danas u 18 sati zakazan je krizni sastanak vodstva Zadarskog bloka na kojemu bi se trebalo razgovarati o novonastalom problemu radi kojega je cijeli projekt, djelomično, doveden u pitanje.
ZADAR News tako je informiran od strane visokog izvora iz MODES-a kako drugi na listi Zadarskog bloka, Donat Dobrović, inače član MODES-a, na konstituirajućoj sjednici mjesnog odbora Poluotok neće glasati za kandidata za predsjednika Franu Brajkovića iako ga je ovaj postavio na visoko drugo mjesto na zajedničkoj listi!

– Dobrović neće glasati ni za ni protiv Brajkovića, bit će suzdržan. I tako dvaput dok se ne ponove izbori za mjesni
odbor Poluotok. Neće ni dati svoj mandat na raspolaganje kako bi ga zamijenio netko tko je spreman na suradnju s SDP-om – kazao nam je visoki izvor iz MODES-a.

Donat Dobrović i Rudolf Dvorski u vrijeme dok su obojica bili članovi stranke HSP dr. Ante Starčević

Pritisci lokalnih HDZ-ovaca na Dobrovića?

Od istog izvora doznali smo i kako je prije nekoliko dana piće s Dobrovićem popio i predsjednik i osnivač MODES-a, Rudolf Dvorski. A o čemu su konkretno razgovarali, zasad nije poznato.

Iako su službeni pregovori Zadarskog bloka koje je vodio Frane Brajković i SDP-a odavno okončani, iako je koalicija u omjeru 3-1 dogovorena, doznajemo i kako se na Dobrovića vrše ogromni pritisci lokalnih HDZ-ovaca koji su ga, navodno, čak i ucjenjivali poslom vlastite majke. Dobrović navodno prima i po više desetaka poziva putem mobitela, a pritisci se navodno vrše na razne načine. Iako je podatak o pritiscima prijateljima kazao sam Dobrović, oni koji su detaljnije upoznati oko rada MODES-a, tvrde da se preokret dogodio – odjednom.

MODES je potpisao koaliciju sa strankom Ive Josipovića, a uoči izbora nitko nije spominjao problem suradnje s SDP-om

U razgovoru za naš portal izvor iz MODES-a pokušao je progurati tezu kako “neće u suradnju s SDP-om nipošto”, kako doznajemo, na niti jednom od sastanaka Zadarskog bloka nitko iz MODES-a suradnju s SDP-om uopće nije dovodio u pitanje. Na kraju, pristali su biti u koaliciji sa strankom bivšeg SDP-ovca Ive Josipovića – Naprijed Hrvatska. To im, očito, nije bio problem.

– MODES je svjesno ušao u koaliciju sa strankom Naprijed Hrvatska koju u Zadru predstavlja Denis Bruketa, a šef te stranke na državnoj razini je Ivo Josipović, bivši predsjednik države i bivši SDP-ovac, pa tako ‘spika’ MODES-a o tome da neće u koaliciju sa SDP-om dolje na Poluotoku nema smisla niti će itko zdravog razuma u to povjerovati. Pa peti na listi na Poluotoku im je bio član Josipovićeve stranke i to im nije smetalo. Ako ikad u javnosti čujete izliku da “neće u suradnju s SDP-om, komunistima” i slične gluposti, znajte da vas obmanjuju i prave budalama – kazao je za ZADAR News izvor s jedne od lista.

MODES-ova budućnost u Zadarskom bloku

Konačno, nakon današnjeg sastanka vodstva Zadarskog bloka neke stvari bi trebale biti jasnije. Kako neslužbeno doznajemo, od MODES-a se očekuje da sam napusti koaliciju stranaka i pojedinaca. Ako već ako žele izazvati nove izbore na Poluotoku, na izbore će morati izaći sami.

Komentari

komentari

Pratite TVViet

Related Articles

Jedan komentar

  1. Ja sam gospođica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedočanstvo o tome kako sam dobila kredit preko gospođe Vladimire Financijskiinvestitor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo Vas da ga kontaktirate VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close