Zadar

Potvrđen stečajni plan Nauta Lamjane

Sutkinja Trgovačkog sud u Zadru, Tina Grgas prihvatila je jučer izmijenjeni stečajni plan za Nauta Lamjanu u odnosu na prijedlog stečajnog upravitelja Alein Khan. Tim planom nastavlja se djelatnost škvera, a vjerovnici kojima je priznato gotovo 18 milijuna kuna će biti podmireni tako što će im se polovica potraživanja isplaćivati iz dobiti od poslovanja Naute na rok od 5 godina, ali tek od 1. siječnja 2018. godine. Najveći vjerovnik je tvrtka Adria A.G. na koju, zajedno s tvrtkom Odmaralište Adria,k otpada 9.2 milijuna kuna. Zbog toga su zastupnici Republike Hrvatske i dvojica vjerovnika bili protiv stečajnog plana. Oni su dali primjedbe o tome da će većinski vjerovnik, to jest vlasnik biti u povlaštenom položaju u odnosu na ostale.

Sutkinja Grgas je u potvrdi stečajnog plana, obzirom na njihove prigovore, vodila računa o zabrani opstrukcije i zaštiti manjine. Kako će se to provoditi po izlasku Nauta Lamjane iz stečaja, pokazat će vrijeme.
U svom rješenju sutkinja je ustvrdila kako nije imala razloga za odbacivanje plana, a oni koji se na stečajni plan namjeravaju žaliti mogu to uraditi u roku od osam dana na adresu Visokog trgovačkog suda.

U međuvremenu će se na Trgovačkom sudu, 10. svibnja donijeti  odluka po tužbi Nauta Lamjane prema Državi od koje se traži 130 milijuna kuna naknade za  oduzeto zemljište koje je koncesionirano kao  pomorsko dobro.    To, po ocjeni sutkinje Grgas. neće bito utjecati na provođenje stečajnog plana.





Related Articles

Back to top button