IzdvojenoZadar

PRAVOMOĆNA PRESUDA: Reno Sinovčić lažno je optužio Antuna Novoselovića da je silovatelj

NAKON SEDAM GODINA

Zbog interesa javnosti izraženog tijekom trajanja kaznenog postupka, glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Davor Dubravica izvijestio je medije kako je Županijski sud u Šibeniku odbio žalbu Rena Sinovčića i time potvrdio presudu zadarskog suda kojom je ovaj kontroverzni poduzetnik proglašen krivim za kazneno djelo klevete na račun bivšeg šefa GO SDP-a Antuna Novoselovića.

Prvostupanjskom potvrđenom presudom Općinskog suda u Zadru koju je 18. svibnja donio sudac Ante Bačić okrivljenik Reno Sinovčić je proglašen krivim što je u razdoblju od 12. svibnja 2014. do 19. svibnja 2014. u medijima i to na internetskim portalima Voxportal.hr, dnevniku Vox i dnevniku Vox Zadarski regional, u cilju grubog vrijeđanja i klevetanja privatnog tužitelja Antuna Novoselovića, znajući da iznosi neistine, koje će štetiti časti i ugledu privatnog tužitelja i postupajući u toj namjeri, ponavljao tvrdnje da je Novoselović prije šest godina silovao jednu samohranu majku, koja je pred njime bježala i skupljala krvavu robu, radi čega je kriminalac najgore vrste. Tako je 12. svibnja 2014., u Zadru, u cilju grubog vrijeđanja i klevetanja Novoselovića, znajući da iznosi neistine, koje će štetiti časti i ugledu privatnog tužitelja i postupajući u toj namjeri, u kontekstu istih neistinitih i uvredljivih navoda, dao intervju dnevniku i portalu VOX, čiji je direktor, ponavljajući te iste klevetničke i uvredljive navode, dodajući „da žrtva Novoselovićeva silovanja godinama živjela u strahu, da je zločin počinio kada je bio načelnik kriminalističke policije”. Dva dana kasnije dao je intervju u svom dnevniku VOX ZADARSKI REGIONAL, ponavljajući klevetničke i uvredljive navode te dodajući da „da je bitan monstruozan zločin, a ne vijećnica, da je Novoselović dolazio silovanoj ženi pijan lupati na vrata usred noći, da je taj čovjek monstrum”. Dana 19. svibnja dao je ponovno intervju na Vox portalu ponavljajući te navode te dodajući da „se je Novoselović ponio onako kako se i očekuje od krivca, Novoselović me je istraživao, pratio i prisluškivao, ali nije ništa doznao i nije me prijavio, bitan je monstruozan zločin, a ne vijećnica, Novoselović je zastrašivao žrtvu jer je dolazio pijan lupati silovanoj ženi na vrata usred noći, taj čovjek je pravi monstrum, žena je patila i nakon odlaska toga monstruma iz policije, jer su tamo ostali ljudi kojima on upravlja”.

Za ove stravične i neutemeljene optužbe Sinovčić mora platiti tek 7 tisuća kuna. Na naš upit zbog čega je kazna smanjena s prvotnih 27 tisuća, na zadarskom sudu su nam objasnili kako je riječ o 350 dnevnih dohodaka, što je mala razlika u odnosu na prvu presudu, kojom je osuđen na isplatu njih 400. Velika razlika u iznosu nastala je iz razloga što je Sinovčić prijavio kako u 2020. godini nije imao dohotka pa mu je za izračun visine novčane kazne uzeta minimalna zakonska osnovica od svega 20 kuna.

Uz to naloženo je dnevniku Zadarski list da u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude objavi izreku presude o trošku Sinovčića. 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button