IzdvojenoZadar

Predsjednik N.O. KK Zadar Ante Rubeša završio na policiji zbog prijetnji Hrvoju Bajlu, objavljujemo dokaze kako je u svom iskazu lagao

POLICIJA IMA AUDIO SNIMKU KAO DOKAZ DA RUBEŠA LAŽE

Predsjednik Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra i Županijskoj skupštini, Ante Rubeša završio je u policijskoj postaji zbog prijetnji izrečenih glavnom uredniku portala ZADAR News, Hrvoju Bajlu.

A da je Bajlo napadnut potvrdila je i PU zadarska u izjavi za portal Zadarski.hr.

– Vezano uz Vaš upit skrećemo pažnju kako policija nije u mogućnosti iznositi osobne podatke prijavitelja, kao niti osobne podatke osoba prema kojima je postupala. Međutim, možemo Vam potvrditi da smo u nedjelju, 16. siječnja, zaprimili prijavu novinara jednog zadarskog portala, a koji je prijavio prijetnje koje mu je uputila njemu poznata osoba – stoji u odgovoru iz PU zadarske.

Objava koju je Bajlo objavio na svom Facebooku upućuje na to da mu je Rubeša prijetio objavom serije članaka o njemu na jednoj zadarskoj web stranici (ime i adresa web stranice poznate su PU zadarskoj i redakciji ZADAR Newsa, op.a.). U cijelom napadu na Bajla Rubeša je spominjao i jednog novinara iz Zagreba koji bi zadarskim vlasnicima web stranice trebao pomoći u objavi sporne serije članaka.

Policija je od Bajla dobila audio snimku koja dokazuje da mu je Rubeša prijetio

Osim prijetnje da će o njemu objaviti seriju članaka, Rubeša je Bajlu prijetio smrću i vrijeđao ga. Kako doznajemo, PU zadarska upoznata je sa sadržajem audio snimke koja uvelike inkriminira predsjednika N.O. KK Zadar Antu Rubešu. On je, naime, kako doznajemo, na ispitivanju u policiji dao lažni iskaz kazavši kako Bajlu nije prijetio, ali ga snimka itekako demantira.

– Kako to obično biva, kad živite u istom kvartu, susreti sa susjedima su neminovni. Danas sam tako naletio na vijećnika Akcije mladih Antu Rubešu koji se zaletio prema meni uz povike „koju školu imaš, nisam ja HDZ-ovac i ne piši više o meni i mojoj stranci,jel ti jasno?“. Nakon nekoliko razmijenjenih rečenica počeo je s vrijeđanjem i prijetnjama. „Glavu ću ti razbiti još jednom me spomeni, jesi čua? Vidit ćeš sad kad krene serija članaka o tebi, ja sam to naručija pa ćeš viditi. Ti si HDZ-ovac, a još malo ćeš biti mrtav HDZ-ovac“, vikao mi je Rubeša. Spomenuo je ijednu žensku ijednu mušku osobu koji u posjedu imaju jednu zadarsku web stranicu, ali i jednog novinara iz Zagreba koji bi, prema njegovim riječima, zajedničkim snagama trebali „objaviti seriju članaka“ o meni. Štogod to značilo. Eto. Sve to dolazi od čovjeka koji je na sjednici Gradskog vijeća kao predsjednik Akcije mladih Zadar glasao za HDZ-ov proračun i koji HDZ-u drži štangu u Gradskom vijeću, koji za 19 kn mjesečno koristi gradski prostor od kojega je napravio kvartovsku brvnaru u kojoj se toči alkohol i prodaje piće bez računa. I naravno, sve izrečene prijetnje dolaze zbog toga što sam kao novinar ustanovio ono što je svima jasno – da su vijećnici Akcije mladih postali hdz-ovi žetončići jer su u Gradsko vijeće ušli na listi SDP-a. Eto, da se zna kako operiraju novopečeni mladi hdz-ovi prebjezi i političke marionete.

A kako vi provodite nedjelju?

PS. prijava je podnesena PU zadarskoj – napisao je Hrvoje Bajlo u nedjelju na svom Facebooku.

Rubeša je dan kasnije ispitan u policiji i pušten nakon dva sata, a prijava je poslana i Općinskom državnom odvjetništvu.

Rubeša lagao da sa ZADAR Newsom nije imao suradnju – kod nas je objavio bannere za lokalne izbore 2013., 2017., i 2021. i sve nam je uredno platio

U izjavi za Zadarski.hr, Rubeša je kazao (i pritom opet lagao) kako nije htio suradnju s portalom ZADAR News uoči lokalnih izbora i kako je to okidač nesuglasica s Bajlom. Međutim, ni ta Rubešina tvrdnja nije istinita. Rubešina Akcija Mladih, naime, oglašavala se 2013., 2017., i 2021. godine na našem portalu, a svi iznosi su uredno podmireni. U nastavku objavljujemo i dokaze koji potvrđuju kako je za Rubeša otkako se nalazi u politici oglašavao svoje predizborne bannere na ZADAR Newsu.
Bajlo: Rubeša je u više navrata pokušao utjecati na pisanje ZADAR Newsa, dolazio mi je ispred kuće i molio da više ne pišemo da je HDZ-ov žetončić. 

– Vezano za članak koji je objavila Slobodna Dalmacija, nitko me nije kontaktirao za izjavu pa koristim priliku da ovdje objavim istinit slijed događaja.

Status za koji u članku piše da sam obrisao s Facebooka nisam obrisao. Isti je i dalje dostupan na mom profilu i nemam ga razloga brisati. Istina je da sam Antu Rubešu prijavio jer mi je prijetio smrću i pri svojoj prijavi koju sam podnio stojim i dalje.

Možda postoji i materijalni dokaz o izrečenim prijetnjama, vidjet ćemo. Ovo nažalost nije prvi put da mi Rubeša prijeti, ali, kako mi je dosta njegovog maltretiranja i pošto mi je skočio na auto i počeo šakama udarati po haubi, odlučio sam sve prijaviti policiji. Osim lupanja po automobilu, Rubeša mi je prijetio smrću. Rekao mi je i da će na jednoj zadarskoj web stranici uskoro izaći serija članaka o meni, a spominjao je i jednog novinara iz Zagreba koji bi u suradnji s vlasnicima te web stranice to trebali tamo objaviti. Rekao mi je da sam HDZ-ovac i ds ću uskoro biti mrtav HDZ-ovac.

Nažalost, Rubeši smeta što ZADAR News piše o njemu i njegovoj stranci onako kako je, a to je da su on i Roko Tadin, koji su u Gradsko vijeće ušli na listi SDP-a i koalicije Srcem za Zadar, glasali za HDZ-ov proračun. Pitam se kako je Rubeša nakon političke izdaje postao predsjednik Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar, dok HDZ-ovci, primjerice, Mati Lukiću i HSP-u nisu dali čak ni da imenuju svog člana u N.O. KK Zadar. Zanimljivo, zar ne?

Bitno je naglasiti i kako je Rubeša u više navrata preko nekoliko različitih posrednika tražio sastanak sa mnom, ali sam takve sastanke odbijao jer sam znao koja je njihova svrha – tražio je da prestanem pisati o njemu na način na koji pišem. Čak me napadao i vrijeđao putem društvenih mreža, a ako vas zanima, posjedujem materijalni dokaz da je još jednom mediju u Zadru slao slične gadorije i prijetnje.

Dakle, ne samo ZADAR Newsu. Isto tako, pošto živimo u istom kvartu, kad bi me sreo na ulici uglavnom bi vikao i molio me da ne pišem negativno o njemu i Akciji mladih, ali mu ja nisam odgovarao na takve povike i prijedloge niti sam se s njim nalazio na ponuđenim lokacijama koje mi je nudio preko posrednika.

Također je u nekoliko navrata više puta pokušao inscenirati susret sa mnom čak i dolazeći ispred moje kuće. To je cijela istina o Rubeši. Njega boli istina i ono što slobodni novinari pišu. Što se njegove izjave koju vam je dao, mogu reći da se radi o lažima i glupostima. Ali mi je drago da je priznao da me vrijeđao i omalovažavao čime je priznao da se susret dogodio. Što se ostalih neistinitih objeda na moj račun tiče, o tome će morati posvjedočiti na sudu jer ga zbog izrečenih laži mislim tužiti – napisao je jučer Bajlo na svom Facebooku.

Dokazi o Rubešinim narudžbama za objave bannera Akcije Mladih na ZADAR Newsu iz 2013. i 2017.:





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button