ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Predstavljeni Marino Čačić i Jordan Burgason 05.12.2012.

Danas su u press centru dvorane na Višnjiku svečano predstavljeni novi direktor kluba, Marino Čačić, te novi bek šuter, Jordan Burgason.

Za svog predstavljanja, Čačić je iznio planove i ciljeve kako klub treba funkcionirati za vrijeme njegova trogodišnjeg mandata:

Organizacija kluba mora postojati i sve mora funkcionirati u službi prve momčadi. Fiksne troškove treba smanjiti što je više moguće, a kad smo već spominjali omladinski pogon, domaći igrači moraju činiti većinu momčadi. Tu ne govorimo isključivo o vrhunskim igračima, već o solidnim klupskim igračima. Moje mišljenje je kako se vrhunski igrač rađa, a solidni igrač se stvara treningom i takvih igrača u momčadi moramo imati. Osnovni strateški cilj za momčad je ostanak u ABA ligi i sve će se poduzeti da se to i ostvari.

A Jordan Burgason, američki bek šuter, nije krio svoje uzbuđenje oko prvog profesionalnog ugovora:

Volim košarku i igram je cijeli život. Stekao sam sjajnu košarkašku obitelj na sveučilištu Lipscomb, a radujem se što sam se pridružio novoj obitelji. Zadar je prekrasan grad, osjeti se uzbuđenje oko košarkaškog kluba i jedva čekam zaigrati za svoju novu momčad. Novi suigrači su me lijepo primili i poželjeli mi dobrodošlicu, a drago mi je da nisam jedini Amerikanac u momčadi jer ću se ovako brže prilagoditi.

Burgason će svoju premijeru imati u subotu kada u goste na Višnjik stiže mađarski Szolnoki Olaj. Na dresu će nositi broj 42, koji je nosio i njegov otac kada je igrao košarku. (KK Zadar)





Related Articles

Back to top button