IzdvojenoZadar

PREGOVORI SU ZAVRŠENI: Akacija mladih, Most, Naprijed Hrvatska, Modes, HSS i HSLS zajedno izlaze na izbore; Neovisni za Hrvatsku se nude SDP-u?

Izbori za članove vijeća mjesnih odbora Grada Zadra koji će se održati u nedjelju 9. prosinca uspjeli su po prvi put okupiti vrlo široku koaliciju zadarskih oporbenih stranaka. Tako su se pod istim kišobranom našli Akcija mladih, Most, Naprijed Hrvatska, stranka bivšeg predsjednika Ive Josipovića, Modes, HSS, HSLS.

Kontra HDZ-a i SDP-a

– Uh, bilo je jako teško sve ovo dogovoriti i staviti na jedan papir. Generalno mislim da imamo jako dobre liste i da će to građani znati prepoznati. Znate kako to ide u svim pregovorima, posebno gdje je više ljudi, postoje pojedinci koji su malo ‘teži’ za razgovor, ali zajednički cilj bio nam je da pobijedimo HDZ. Dakle, na izbore idemo kontra HDZ-a i SDP-a, pa neka oni onda koaliraju nakon izbora – kazao je za ZADAR News jedan od glavnih pregovarača i ideolog ‘Zadarskog bloka’ koji je želio ostati anoniman.

‘Cilj je skinuti HDZ s trona’

Sugovornik broj dva koji je također želio ostati anoniman napominje kako na izbore izlaze svi zajedno. Svi koji nekoga predstavljaju.

– Na izbore izlazimo svi zajedno, svi koji nešto vrijedimo i koji nekoga predstavljamo. To je jedino bitno. Uoči ovih izbora zatomili smo nekakve svoje, rekao bih drugačije svjetonazore i rekli smo ‘idemo zajedno’. Ipak se ovdje radi o lokalnoj politici i nama je stvarno interes da skinemo HDZ s trona i vjerujem da ćemo u tome uspjeti – kaže naš drugi sugovornik.

Na izbore za mjesne odbore ‘Zadarski blok’ izlazi na preko 20 lista.

– Ovo je svojevrsna pokazna vježba uoči lokalnih izbora 2021. Na ove izbore izlazimo u dvadesetak mjesnih odbora. Moje mišljenje je da na te izbore, kad oni dođu, isto moramo izaći ujedinjeni jer jedino tako možemo srušiti HDZ s vlasti. Vjerujem da ćemo se do tada održati i još jače učvrstiti savez – kazao je za kraj jedan od čelnika ‘Zadarskog bloka’.

Neovisni za Hrvatsku se nudili SDP-u?

Za kraj je bitno napomenuti kako su iz Živog zida najavili da na ove izbore neće izlaziti, dok je stranka Neovisni za Hrvatsku, kako doznajemo, bezuspješno pokušala sklopiti suradnju s bilo kim, pa i sa SDP-om. No, to im, s obzirom na njihovu generalnu nebitnost, prema našim informacijama – nije pošlo za rukom.





Related Articles

Back to top button