ZadarZadne-Izdvojeno

Preminuo je Joso Škara

Joso Škara (Foto; Antena Zadar)
Joso Škara (Foto; Antena Zadar)

Joso Škara, nekadašnji HDZ-ov saborski zastupnik i ministar rada i socijalne skrbi, preminuo je jutros nakon duge i teške bolesti u Zagrebu u 56. godini, doznaje se u HDZ-u, čiji je član bio od 1990.

Joso Škara (Škabrnja, 1958.) početkom devedesetih bio je predsjednik zadarskog HDZ-a, a dvije godine kasnije postao je zastupnikom te stranke u drugom sazivu Hrvatskog sabora.

Tijekom mandata pete Vlade RH 1994. je imenovan za zamjenika ministra rada i socijalne skrbi, a od 1995. za vrijeme cijelog mandata šeste hrvatske vlade pod premijerom Zlatkom Matešom obnaša dužnost ministra rada i socijalne skrbi.

Od 2000. do 2002. je obnašao dužnost glavnog tajnika HDZ-a, a tada je nakon Sedmog izbornog sabora stranke razriješen te dužnosti te je kasnije radio u zdravstvu – do studenog prošle godine bio je ravnatelj Doma zdravlja Istok.

Žalost zbog smrti Jose Škare izrazio je njegov nekadašnji premijer Zlatko Mateša, danas predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, koji se prisjetio kako je Škara bio “dobar i sposoban ministar, vrlo stručan za područje socijale kojim se bavio”.

 





Related Articles

Back to top button