112IzdvojenoZadar

PRIOPĆENJE CIVILNE ZAŠTITE: Niti jedna osoba nije zaražena u trgovačkim ili ugostiteljskim objektima bilo koje vrste na otoku Viru

Vir je, kažu,kao i do sad - siguran otok

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

OPĆINE VIR

  1. kolovoza 2020. godine

 

-Priopćenje za medije

 

Nastavno na izjavu epidemiologa Capaka, u dijelu u kojem navodi da je otok Vir novo žarište corona virusa, iako sam navodi kako “nemamo preciznih podataka”, ali onda ipak etiketiranje te tvrdnja o novom žarištu na otoku Viru u noćnim klubovima, premda na Viru takav ugostiteljski sadržaj ne postoji, u najmanju ruku nas  iznenađuje. Dugo vremena je Općina Vir bila corona free zona.  

Napominjemo da se područje Općine Vir, a s obzirom na broj stanovnika i gostiju koji trenutačno borave, ne može smatrati novim žarištem. Naglašavamo da je Vir jedina turistička destinacija u Republici Hrvatskoj s više od milijun noćenja u prvih sedam  mjeseci 2020. godine, što dovoljno govori samo za sebe o broju gostiju na području Općine Vir. 

Kroz otok Vir je od početka godine prošlo cca 85.000 turista, a na Viru stalno živi 4.000 stanovnika. Na samom otoku od početka srpnja imali smo 6 slučajeva zaraženih corona virusom, od čega su dvije osobe ozdravile, a četiri su izolirane i oporavljaju se. Niti jedna osoba nije zaražena u trgovačkim ili ugostiteljskim objektima bilo koje vrste na otoku Viru, već se radi o povratnicima sa putovanja te bliskim obiteljskim kontaktima. 

Uzimajući navedene činjenice u obzir,  broj zaraženih na Viru gotovo je zanemariv.

Na Viru nema noćnih klubova, već rade isključivo barovi, restorani i kafići na otvorenim terasama. Svi navedeni objekti zatvaraju u 02:00 sata, sukladno odluci lokalnog stožera civilne zaštite, a koja je donesena početkom srpnja 2020. godine.

Stožer civilne zaštite Općine Vir više puta je naložio da svi objekti, javni, trgovački, ugostiteljski moraju provesti kompletnu dezinfekciju.

Građani, gosti i turisti na području Općine Vir strogo se pridržavaju uputa Stožera civilne zaštite RH, te provođenje istih provjerava svakodnevno putem pripadnika Stožera civilne zaštite Općine Vir, upravo svjesna koliko je važno pridržavati se svih epidemioloških mjera te koliko je važno osigurati maksimalnu sigurnost svojim gostima te stalnim stanovnicima te će to nastaviti i u budućnosti.

 

Načelnik Stožera civilne zaštite

Općine Vir

Antonio Vučetić





Related Articles

Back to top button