ZADAR SportZadne-Izdvojeno

PRIOPĆENJE: Ivan Žilić pozvao predstavnike KK Zadar i Tornada u Luxembourg u svom trošku!

Milijarder Ivan Žilić sa stalnom adresom u Luxembourgu, medijima je poslao priopćenje u kojemu jasno i nedvosmisleno poziva predstavnike Grada Zadra, odnosno Božidara Kalmetu kao predstavnika većinskog udjela u KK Zadar, kao i ostale predstavnike malih dioničara, direktora, predsjednika NO, ali i predstavnika Tornada, da dođu kod njega kako bi dogovorili prodaju KK Zadar. Kako će i na koji način odgovoriti Božidar Kalmeta, Darko Kasap, Boris Skroće, predstavnici malih dioničara i predstavnik Tornada (kojega navijači trebaju izabrati među sobom), ostaje nam za vidjeti.

Priopćenje uz potpis Žilića prenosimo u cijelosti.

Dipl. Ing. Ivan Žilić

11, Rue Beaumont

L-1219 Luxembourg

 

Luxembourg den 4.7.2015.

Poštovani predstavnici Košarkaškog kluba Zadar, poštovani gradonačelniče Zadra, direktore , predsjedniče Nadzornog odobra, savjetnici KK Zadra KPMG Management, predstavnici malih dioničara, poštovani predstavnici navijačke skupine Tornado Zadar i poštovani mediji,

Koristim ovu priliku da još jednom službeno potvrdim svoje ozbiljne namjere oko preuzimanja, odnosno spašavanja i kupnje KK Zadar. Naime, kao što znate, javosti sam se prvi put obratio 30. lipnja 2015. godine preko portala ZDNews.hr, koji je tada objavio intervju sa mnom u kojemu sam nedvosmisleno izjavio da sam spreman za akviziciju KK Zadar. Kao što sam rekao i onda, tako i sada ponavljam: moj interes za preuzimanje kluba postoji, moje bilance su u Internetu objavljene i moja konačna želja je, da spasim klub od bankrota koji je neizbježan ukoliko se nešto hitno ne promijeni.

Po prvi put javno izjavljujem i pozivam sve predstavnike kluba, Nadzornog odbora, direktora, gradonačelnika, predstavnike malih dioničara, predstavnika navijačke skupine Tornado i Savjetnike KK Zadra KPMG Management, da zajedno dođu kod mene u Luxembourg i to u mom trošku, kako bi se dogovorili oko bitnih stvari, vidjeli na čemu smo i, nadam se, što prije riješili papirologiju oko rješavanja dosadašnjih dugovanja i mog preuzimanja KK Zadar.

Od predstavnika kluba, kao i savjetnika KK Zadra KPMG Management, očekujem da u Luxembourg ponesu sve transparentno vidljive bilance kluba u kojima jasno i nedvosmisleno piše koliko je i kome klub dužan.

KK Zadar je uz HNK Hajduk jedan od najvećih bisera i brendova Dalmacije i kao takav zaslužuje da mu se vrati stara slava i da opet bude na ponos svih navijača kojih ima po cijelom svijetu jako puno, a ne da godinama grca u dugovima i bori se za ostanak u ABA ligi. KK Zadar dogodine može igrati Euroligu, to sam kazao i pri tome stojim. Osobno sam spreman učiniti sve što je u mojoj moći da se klub vrati tamo gdje pripada, ali u konačnici nisam ja jedini koji o tome odlučuje. Klub ima svog većinskog vlasnika, a to je Grad Zadar koji mora zauzeti stav i reći što želi. Kao što sam već napomenuo, moja vrata su im otvorena, a od danas i službeno imaju moj poziv.

Ovom prilikom obraćam se i navijačima Tornada, radi transparentnosti, koje pozivam da među sobom odaberu predstavnika koji će zajedno s delegacijom kluba prisustvovati na svim sastancima i pregovorima.

 

S osobitim poštovanjem

 

Dipl. Ing Ivan Žilić

pismo

Komentari

komentari

Pratite TVViet

Related Articles

Komentari

 1. Ocito neznas citat,i ne volis Zadarsku kosarku ni klub Zadar koji nama znaci jako puno.Lagan test gospodin ih je pozvao o svom trosku ako je neozbiljan saznat mogu vrlo brzo.I tako se sve obstruira nek rade propadne klub nego da se zna prava istina iako je covik spreman platit sve.Ocito su kuferi spremni za neki drugi put.Ima se vise vlastitih briga ko sisa grad i sve u njemu.Za Zadar ja dao bi sve.

 2. di ste sad šugavi političari??? Sad se pokažite i dokažite je li vam u interesu klub skinuti sa gradskog proračuna ili nije??? Ako nije, onda je to očiti dokaz da vam klub služi za mutne i skupe igre….

 3. Gradonačelnik je već spakova kufere , ali ne za put u Luxembourg. J..be se njemu sada za KK Zadar.

 4. koja je ovo priča pa to nema nigdi…
  zanimljivo je da se nitko iz kluba nije oglasio
  mora da štakori zajedno s glavnom štakorčinom njuškaju zrak I putem svojih izvidnika pokušavaju saznati sve o dotičnom gospodinu da se ne bi osramotili još jednom kao kad su htjeli ugostiti državnog odvjetnika Bajića.
  A onda ide izjava za medije, da su pronašli patriota I domoljuba koji će podmiriti sve njihove lopovluke I marifetluke tijekom niza godina, I da će kk Zadar napokon procvjetati.
  Onda bez medija , naravno, glavni štakor traži za sebe I pajdaše određeni postotak, 20 % , da bi Grad dao dozvolu za prodaju.
  To naravno odbija ulagača, koji se uvjerava u istinitost priča o vodstvu grada, I on odustaje.
  E onda ide veliko finale u medijima, gdje se nastoji ocrniti ulagača na način da ga se prikaže anti domoljubom I čovjekom sa skrivenim namjerama.
  itd itd …
  uglavnom , klub neće biti prodan.
  Sad kad sve znamo, možemo samo pratiti naslove u medijima I smijati se izjavama
  kokošara koji vode grad I klub.

 5. Postovani Zadrani,

  zaista mi je drago, da ste svi kao i ja angazovani da KK Zadar opstane.
  Ovdje se postavljaju dva izvorna Pitanja!
  Prvo: Ko je dao KK Zadar na stjecaj (privatizacija) i
  Drugo: radi cega?

  Ovdje je sigurno: Stjecajno upraviteljsko Drustvo je KPMG, Koje zeli KK Zadar po svaku Cijenu prodati!

  Ja zelim kupiti KK Zadar, ali zelim i transparentnost!

  Lijepi pozdrav iz Luxembourga

  Dipl. Ing. Ivan ZILIC

 6. Jos jednom pitanje za gosp. Zilica, MPB i clanove NO KK Zadar: da li je KK Zadar u stecaju? Tko je odredio KPMG za stecajno drustvo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close