ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Priopćenje Tornada: Priveli su nas kao kriminalce, očekujemo reakciju vodstva Košarkaškog kluba Zadar

Pripadnici navijačke skupine Tornado, točnije njih četrdesetak jučer su imali namjeru doći na utakmicu Cedevite i Zadra, kako bi Zadranima dali podršku u borbi za važne bodove. Not, to se nije dogodilo. Kako doznajemo od predsjednika Udruge navijača, Karla Albrechta, navijači su kod Lučka prvo privedeni u policijsku postaju, da bi im se na kraju zabranio odlazak u Zagreb, iako su za gore navedenu utakmicu imali kupljenje ulaznice.

S obzirom da Zadrani posljednjih godina na gostovanjima nisu radili nerede, ne znamo čemu sve ovo vodi, odnosno komu odgovara ovakvo degradirajuče ponašanje prema navijačima. Također se očekuje i i očitovanje predstavnika Košarkaškog kluba Zadar. Je li svemu kumovao transparent u Splitu “Danko odlazi” također nije poznato.

Evo i službenog priopćenja Tornada:

Četrdesetak pripadnika Tornada zaputilo se jučer u Zagreb s kupljenim ulaznicama kako bi nazočili utakmici Cedevite i Zadra. Međutim, mi nažalost nismo stigli na utakmicu iz nama nepoznatog razloga. Nakon što smo došli na Lučko, policija nam je rekla da idemo za njima. Rekli su nam da će nas pretresti na ulazu u dvoranu, a ne na Lučkom kako to obicno bude. No, to se nije dogodilo. Nakon stotinjak metara su nas okružili i zaustavili na sred ceste. Rekli su da imaju dojavu o nekakvoj krađi. Moram naglasiti kako nitko od nas ništa nije ukrao. Nakon toga smo svi zajedno odvedeni u policijsku postaju Jastrebarsko gdje su nas sve kao najobičnije kriminalce fotografirali s brojevima i alkotestirali. Nakon toga smo pušteni, a jedan od glavnih policajaca meni osobno je rekao “vi se danas niste smjeli pojaviti na utakmici”, što nas je dodatno šokiralo. Što je povod tome, ne znamo. Možda je nekome zasmetao transparent u Splitu koji je bio upućen predsjedniku Košarkaškog saveza, Danku Radiću “Danko odlazi” zbog kojega suci nisu htjeli započeti utakmicu dok ga ne uklonimo, a mi ga nismo uklonili? Možda, no očito je da na toj utakmici nismo smjeli biti, baš kako je kazao jedan od šefova policije u Jastrebarskom.

Na cijelu priču se oglasio i počasni predsjednik Tornada, Boris Marin koji također očekuje službeno priopćenje Košarkaškog kluba Zadar, odnosno očitovanje vodećih ljudi u klubu.

Ovo je presedan kojega do sada nisam doživio u 30 godina otkako sam u košarci. Ovo je sramota i netko treba poduzeti nešto radi ovoga. Recite vi meni je li normalno da se 40 momaka s kupljenim ulaznicama vrati nazad u Zadar jer nekome njihovo prisustvo u dvorani ne odgovara. Mnogi navijači su ostavili živote za Hrvatsku, a naši navijači ne mogu normalno doći do Zagreba, pa gdje to ima? Očekujem od kluba i njegovog vodstva da se očituje o ovome, jer nije nanesena šteta samo navijačima, nego je mrlja bačena i na KK Zadar. Sjećam se da smo prije dvije godine pokušali doći u Srbiju na utakmicu Zadra i Part, no vraćeni smo s Bajakova. Ovo je ipak Hrvatska i nije mi jasno zbog čega se ovo događa. Očekujemo odgovore. Što se tiče Danka Radića i transparenta u Splitu, mislim da to nema veze s ovim. Mislim da je Danko dovoljno pametanda se ne spušta tako nisko.

Komentari

komentari

Pratite TVViet

Related Articles

Komentari

 1. Tornado je smetnja hrvatskoj kosarkaskoj mafiji,i jednostavno oni nisu smjeli biti u toj dvorani jer ta kazalisna publika u zg nesmije slusati navijanje poput danko lopove,hks lopovi kosarku ste sjebali itd.jednostavno Tornado jedini prkosi HKS-u i oni to moraju suzbiti na bilo koji nacin,i eto jucer je to suzbijeno na nacin da su navijaci vraceni u Zadar a sad isti taj Tornado treba ali jednostavno treba doci na iducu utakmicu na visnjiku i okomiti se samo ali samo na HKS i Danka(kurbinog sina) Radica jer vec su unistili jedan brend a to je Zadar a eto izgleda da pomalo pokusavaju i Tornado! Boro nemoj me krivo shvatiti ali ti si trenutno najjaca karika da povedes ista kontra HKS-a jer ovo je sramotan potez koji nije daleko od danka i hks-a

 2. Evo u Puli prekinuta utakmica između istre i rijeke,zbog obicne bakljade koja nije ugrozavala niciji zivot niti je bilo uvjeta za prekid igre…ocito je da se vodi hajka protiv hrvatskih navijaca jer ocito je da netko zeli prikazati navijace kao glavni problem hr sporta a oni to nisu nikako,jednostavno mazu javnosti oci s pod navodnike huliganima,dok oni unistavaju i pljackaju hr sport…HNS I HKS HRVATSKI STE SPORT DOVELI DO RUGLA!!! Zapamtite u prvom komentaru sam prije ove nogometne utakmice naveo da netko zeli da se navijaci uklone i evo ovo je sad potvrda da netko unistava sve skupine u hr…MUKU MUCE DA NAS SPRJECE SPRJECITI NAS NITKO NECE BANDO LOPOVSKA BANDO LOPOVSKA!!!

  1. Potpisujen svaku tvoju rič narod je bez kruha i na rubu plača a oči se mažu problemom navijača…. guba lopovska!!

 3. bagra tribalo bi sad baš iz inata krenut protiv tog šibenskog smeća sad ili nikad virujem priključit će se svi DANKO ODLAZI !!!!!

 4. Mislim da ovo privođenje cilog busa nije bilo iscenirano od strane HKS-a već od policije koja je ovaj vikend vodila “rat” protiv hrvatskih navijača. Bojse se pojedinačno legitimiralo na ulazu na tribinu i pregledavali su se od strane pandura, torcida isto imala ljutu represiju u koprivnici, prekinilo danas istra-rijeka zbog par baklji..
  Ipak nekolicina pripadnika Tornada koji su došl ina razne načine je prisustovala utakmici. Par minuta se navijalo i onda saznalo da naši ne dolazi i uz loš Zadar na terenu više se nije imalo ni snage ni volje. Jbg možda naš propust.
  Vidim ose ovaj tjedan na dva derbija protiv purgerskih guba.
  ZADAR ZAUVIK

  1. Sićan se Tornado je bija i u Šibeniku. Koliko sam ima čut Jolly ih je sve pustija besplatno i nisu napravili niti najmanji eksces, sad mi nije jasno čemu sve tom, zbog koga se uopće igra ako ne zbog naijvača

 5. tornado: vi i jeste kriminalci !!! nebitni ste na navijackoj sceni. vratite boru postara da vam da stari sjaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close